ADHD coaching

Coaching waarbij u leert omgaan met ADHD naast uw verslaving.

Door coaching leert u:

  • wat ADHD is
  • wat de gevolgen van ADHD zijn op uw leven en hoe u hiermee omgaat
  • wat de gevolgen van ADHD zijn op uw alcohol- of drugsgebruik
  • wat de relatie is tussen verslavende middelen, medicatie en ADHD 

Tijdens de coaching gaat uw behandelaar verder in op specifieke klachten, vragen en wensen.

De coaching richt zich op verschillende onderwerpen, zoals:

  • prioriteiten stellen
  • omgaan met uitstelgedrag
  • verminderen van uw impulsiviteit
  • omgaan met uw post en financiële administratie
  • plannen en agendabeheer

Er wordt vooral gekeken naar uw sterke kanten en hoe u die zo goed mogelijk kunt benutten. 

Geen alcohol of drugs

Omdat middelengebruik invloed heeft op hoe u naar dingen kijkt en wat u hierbij voelt, slaat deze behandeling het beste aan als u een periode geen of weinig alcohol en/of drugs gebruikt.

Ervaring met de behandeling

Melanie, 28 jaar, was als kind altijd druk en ze had veel energie. Zij bleef hier later ook last van houden. Om rust in haar hoofd te krijgen, is ze in haar puberteit gaan blowen. De laatste jaren werd het gebruik alleen maar erger. Ze zocht hulp bij Brijder. Nadat ze haar gebruik enigszins onder controle had, stelde haar behandelaar voor om haar te laten onderzoeken op ADHD. Voor dit onderzoek moest zij stoppen met blowen. Ze had inderdaad ADHD. Melanie vond dat ADHD coaching het beste bij haar paste als behandeling.

Melanie: "Ik heb de groepsbehandeling gedaan en ik vond het een pittige ervaring. Door de voorlichting over wat ADHD met je doet en wat dit voor mij betekent, heb ik een beter inzicht in mezelf gekregen en weet ik beter wat mijn valkuilen zijn. Door de ervaringen van anderen te horen, weet je dat je niet de enige bent en leer je ook veel van elkaar.

Praktische insteek

De praktische insteek was heel prettig. Er werd echt gekeken wat voor jou wel en niet werkt, zodat je dit ook kan volhouden. Ik vond dat er soms wel wat grotere stappen gezet mochten worden. Maar ik weet nu dat hoge doelen stellen ook betekent dat ze vaak niet worden gehaald."

Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar. Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.