ADHD coaching

Coaching waarbij je leert omgaan met ADHD naast jouw verslaving.

Wil je onderzoeken:

  • Wat ADHD is?
  • Wat de gevolgen van ADHD zijn voor je leven en hoe je hiermee omgaat?
  • Wat de gevolgen van ADHD zijn voor je alcohol- of drugsgebruik?
  • Wat de relatie is tussen verslavende middelen, medicatie en ADHD?

​​​​​Tijdens de coaching gaat de behandelaar verder in op jouw klachten, vragen en wensen.

De coaching richt zich op doelen, zoals:

  • meer rust in je hoofd
  • minder uitstellen, meer aanpakken
  • meer overzicht
  • productief werken

We gaan uit van jouw sterke kanten en hoe je die zo goed mogelijk kunt gebruiken. Coaching kan individueel of in een groep.


Duur

Er zijn ongeveer 10 gesprekken of groepsbijeenkomsten. Groepsbijeenkomsten zijn meestal 1 keer per week, gesprekken eens per 2 weken.

Geen alcohol of drugs

Als je alcohol drinkt of drugs gebruikt, heeft dat invloed op hoe je naar dingen kijkt en wat je hierbij voelt. Deze behandeling werkt het beste als je een periode geen of weinig alcohol en/of drugs gebruikt.
 

Ervaring met de behandeling

Mélanie, 28 jaar, was als kind altijd druk en voelde zich onrustig. Zij bleef hier later ook last van houden. Om rust in haar hoofd te krijgen, is ging ze in haar puberteit blowen. De laatste jaren werd het gebruik alleen maar erger. Ze zocht hulp bij Brijder. Nadat ze haar gebruik enigszins onder controle had, stelde haar behandelaar voor om haar te laten onderzoeken op ADHD. Voor dit onderzoek moest zij helemaal stoppen met blowen. Ze had inderdaad ADHD. Melanie vond dat ADHD-coaching het beste bij haar paste als behandeling.

Mélanie: "Ik heb de groepsbehandeling gedaan en ik vond het een pittige ervaring. Door de voorlichting over wat ADHD met je doet en wat dit voor mij betekent, heb ik meer inzicht in mezelf gekregen. Ik weet beter wat mijn valkuilen zijn. Door de ervaringen van anderen te horen, weet je dat je niet de enige bent en leer je ook veel van elkaar.

Praktische insteek
De praktische insteek was heel prettig. Er werd echt gekeken naar wat voor mij wel en niet werkte, zodat ik dit ook kon volhouden. Ik vond dat de stappen soms wel wat groter mochten zijn. Maar ik weet nu dat hoge doelen stellen ook betekent dat je ze vaak niet haalt."

Spreekt deze behandeling je aan? Bespreek de mogelijkheden met jouw huisarts of behandelaar. Let op: niet alle behandelingen worden op elke vestging gegeven, je kunt hierover informatie krijgen op de vestiging bij jou in de buurt.

Wil je weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij jouw wensen? Vul onze Keuzehulp in.