ADHD coaching

Coaching waarbij u leert omgaan met ADHD naast uw verslaving.

Wilt u onderzoeken:

  • Wat ADHD is?

  • Wat de gevolgen van ADHD zijn voor uw leven en hoe u hiermee omgaat?

  • Wat de gevolgen van ADHD zijn voor uw alcohol- of drugsgebruik?

  • Wat de relatie is tussen verslavende middelen, medicatie en ADHD?

Tijdens de coaching gaat de behandelaar verder in op uw specifieke klachten, vragen en wensen.


De coaching richt zich op onderwerpen, zoals:

  • stellen van prioriteiten

  • omgaan met uitstelgedrag

  • verminderen van uw impulsiviteit

  • omgaan met uw post en financiële administratie

  • plannen en agendabeheer

De focus ligt op uw sterke kanten en hoe u die zo goed mogelijk kunt benutten. Coaching kan individueel of in een groep.


Duur
Er zijn ongeveer 10 gesprekken of groepsbijeenkomsten. Groepsbijeenkomsten zijn meestal 1 keer per week, gesprekken eens per 2 weken.

Geen alcohol of drugs
Middelengebruik heeft invloed op hoe u naar dingen kijkt en wat u hierbij voelt. Deze behandeling werkt het beste als u een periode geen of weinig alcohol en/of drugs gebruikt.

Ervaring met de behandeling

Mélanie, 28 jaar, was als kind altijd druk en voelde zich onrustig. Zij bleef hier later ook last van houden. Om rust in haar hoofd te krijgen, is ze in haar puberteit gaan blowen. De laatste jaren werd het gebruik alleen maar erger. Ze zocht hulp bij Brijder. Nadat ze haar gebruik enigszins onder controle had, stelde haar behandelaar voor om haar te laten onderzoeken op ADHD. Voor dit onderzoek moest zij helemaal stoppen met blowen. Ze had inderdaad ADHD. Melanie vond dat ADHD-coaching het beste bij haar paste als behandeling.

Mélanie: "Ik heb de groepsbehandeling gedaan en ik vond het een pittige ervaring. Door de voorlichting over wat ADHD met je doet en wat dit voor mij betekent, heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en weet ik beter wat mijn valkuilen zijn. Door de ervaringen van anderen te horen, weet je dat je niet de enige bent en leer je ook veel van elkaar.

Praktische insteek
De praktische insteek was heel prettig. Er werd echt gekeken naar wat voor mij wel en niet werkte, zodat ik dit ook kon volhouden. Ik vond dat er soms wel wat grotere stappen gezet mochten worden. Maar ik weet nu dat hoge doelen stellen ook betekent dat ze vaak niet worden gehaald."


Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar. Let op: niet alle behandelingen worden op elke vestging gegeven, u kunt hierover informatie krijgen op de vestiging bij u in de buurt.

Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.