Drugs, paniekaanvallen, somberheid; deze onderwerpen komen allemaal aan bod in de podcast Bumpy Road. In deze podcastserie van 7 podcasts vertellen jongeren hun verhaal - over het leven, over vastlopen en over losbreken. 

Bumpy Road is een gezamenlijk project van Redesiging Psychiatry, Brijder Verslavingszorg en Parnassia Groep. Ontwerper Nina Schouten bedacht het platform met podcasts waarin jongeren in niet-gescripte gesprekken hun persoonlijke verhalen vertellen. Ze geven antwoord op vragen als: wat heeft geholpen om weer uit die situatie te komen en hoe kun je iemand in zo’n situatie helpen? 

‘We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten werkt en zo het taboe rond mentale problemen helpen te doorbreken’ — Nina Schouten, bedenker & initiatiefnemer

Afleveringen over drugs

2 afleveringen uit de serie richten zich op middelengebruik. Aflevering 3 gaat over Lisa die na een schooltijd met veel pesten en snel overprikkeld raken, gaat blowen om rust te vinden. In deze podcast hoor je Lisa en onze collega Leontien Los, psychiater jeugdverslavingszorg bij Brijder. Waardoor liep Lisa vast en hoe is ze er weer uitgekomen? En hoe komt het dat de één wel afhankelijk raakt van blowen en de ander niet? Aflevering 4 gaat over Joey die een zwak voor geld en drugs heeft. Hij zoekt bevestiging bij zijn vrienden en belandt in de criminaliteit. 

Bonusaflevering

In de bonusaflevering van de podcast worden de rollen omgedraaid. Ontwerpers Nina en Beatrijs zitten aan de andere kant van de microfoon. Waarom maken ze Bumpy Road? Hoe is het ontstaan en zijn ze zelf wel eens vastgelopen? Ook bellen ze weer met collega Leontien, die ook over haar Bumpy Road vertelt. 

Nieuwsgierig geworden? Beluister de afleveringen hieronder of via www.bumpyroad.nl.
 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten