Haarlemmermeer

Wij zijn een ambulant team dat jou hulp biedt als je je belemmerd voelt door het gebruik van verslavingsmiddelen en actief aan de slag wilt gaan om dit probleem aan te pakken.

Wie zijn we en wat doen we?

Samen met jou gaan we op zoek naar wat er nodig is om de belemmeringen door verslaving weg te nemen. Verslavingsproblemen gaan vaak samen met andere issues, zoals angst, depressie, ADHD en trauma-gerelateerde klachten. We proberen samen deze problemen binnen onze mogelijkheden en het aanbod dat we hebben, aan te pakken. Het kan ook voorkomen dat we je adviseren om je aan te melden bij een andere instelling, zodat we er samen aan kunnen werken.

Wat is onze werkwijze?

Bij ons staat centraal dat jij de regie hebt over jouw eigen behandeling. Onze focus ligt niet alleen op jouw klachten, maar vooral op jouw krachten! We staan klaar om je te ondersteunen bij het verkennen van jouw situatie (via intakegesprekken en tussenevaluaties) en bij het vinden van de juiste aanpak. Vaak gaat dit gepaard met een ambulante training of behandeling, zowel in groepsvorm als individueel. Soms kan een detox-opname nodig zijn, wanneer dit passend is, of kunnen we je doorverwijzen naar een andere specialist of partnerorganisatie in ons netwerk.

Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor de behandeldoelen die we stellen, en voor het beleid en de uitvoering ervan.

Ben jij woonachtig in één van de onderstaande plaatsen, dan kun je bij ons terecht: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Vijfhuizen, Aalsmeerderbrug, Badhoevedorp, Zwaanshoek, Zwanenburg, Rijsenhout, Lijnden, Cruquius, Schiphol(-Rijk), Rozenburg, Boesingheliede, Beinsdorp, Burgerveen, Leimuiderbrug, Weteringbrug, Abbenes, Buitenkaag, Lisserbroek, Halfweg.

Werken en leren bij Brijder Haarlemmermeer

Bij Brijder, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis.

Bekijk wat we te bieden hebben voor psychiatersklinische psychologengz-psychologenverslavingsartsen KNMGverpleegkundig specialisten en verpleegkundigen of bekijk al onze vacatures.

Alle vacatures

Wist je dat:

  • Je bij ons de mogelijkheid hebt om zelf je behandelaar te kiezen, als dat goed bij je past en je dat wenst? Een goede klik hebben met je behandelaar kan van groot belang zijn tijdens je behandeling. 
  • Je jouw ondersteunende personen, zoals familieleden, vrienden of hulpverleners, kunt betrekken bij je behandeling? 
  • Je kunt profiteren van de kennis van een ervaringscoach? 

Aanmelden, hoe werkt dat?

Stap 1: de huisarts

Stap 2: eerste contact

Stap 3: afspraak maken

Stap 4: het intakegesprek

Stap 5: het behandelplan

 

LET OP: Op dit moment hebben we een wachtlijst van minimaal 3 maanden. Als jouw aanmelding bij onze instelling hoort, plaatsen we deze automatisch op onze wachtlijst, ongeacht jouw voorkeur voor een behandelaar.

Meer informatie

Heb je als cliënt of als verwijzer nog vragen over de behandeling, aanmelden of andere zaken? Neem dan contact met ons op via mail

Brijder Jeugd

Op deze locatie kun je terecht voor jeugdpreventie en jeugdbehandeling. Veel jongeren experimenteren wel eens met drank en drugs. Vaak blijft het daarbij, maar soms ontstaat een alcohol- of drugsverslaving. Brijder helpt verslaafde jongeren met het overwinnen van hun verslaving. Zo krijgen zij weer controle over hun gezondheid, ontwikkeling en leven. De onderwerpen school en werk, huisvesting, vrije tijd en ouders en vrienden staan tijdens de behandeling centraal.

Meer informatie