Hoe is het om op te groeien met een ouder die worstelt met psychische problemen of een verslaving? In de indrukwekkende documentaire NIKKI ontdek je het verhaal van Nikki en haar moeder Karin, die borderline heeft. Je ziet Nikki opgroeien van 12-jarig meisje tot jonge vrouw, die ook te maken krijgt met haar eigen psychische problemen. 

In deze documentaire wordt af en toe pijnlijk zichtbaar wat psyschiche problemen met een mens en gezinsleven kunnen doen. Karin kan in fases niet voor haar dochter zorgen, waardoor Nikki veel taken in huis op zich neemt. Met de vader van Nikki loopt het contact moeizaam: hij leeft een zwervend bestaan waardoor er regelmatig een grote teleurstelling verwerkt moet worden als hij zijn afspraken opnieuw niet is nagekomen.

'Ik ben anders, maar ik ben wie ik ben' - Nikki

Deze documentaire geeft een heel mooi en kwetsbaar beeld van moeder en dochter. De donkere kanten worden afgewisseld met de mooie en liefdevolle kanten. Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) of verslavingsproblemen (KOV) krijgen door deze documentaire een gezicht, absoluut het kijken waard! Bekijk hieronder alvast de trailer. De hele documentaire bekijk je op Videoland.
 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten