In de onthullende documentaire-reeks Aandachtsjunk volg je realityster en televisiepresentator Koen Pieter van Dijk, beter bekend als Koen Kardashian, in zijn strijd tegen zijn verslavingen aan drankcocaïne en GHB. Hoe pakt hij zijn weg naar herstel aan, hoe denken zijn familie en vrienden hierover en houdt Koen het clean zijn vol?

 

In de documentaire vertelt Koen hoe zijn pestverleden en de traumatische ervaring van seksueel misbruik op jonge leeftijd leidde tot zijn fascinatie voor de wilde levensstijl van Amsterdam. Door zijn jarenlange gebruik van GHB, cocaïne, en crack bleef hij soms nachtenlang op met de onvermijdelijke crash die daarop volgde. Om deze levensstijl te bekostigen, verkocht Koen op een gegeven moment ook zijn lichaam.

Spirituele zoektocht

Koen wil schoon schip maken en zijn leven omgooien. Hij streeft naar een leven zonder schulden, traint voor een marathon, richt zich op gezonde voeding en zoekt naar een eigen huis in Rotterdam. Hij zoekt professionele hulp bij psychologen en verslavingsdeskundigen en gaat op een spirituele zoektocht op Ibiza.

Vrienschappen en terugval

Desondanks maken zijn familie en jeugdvrienden zich nog steeds zorgen over Koen. Zijn moeder en broer in het bijzonder benadrukken hoezeer ze vrezen voor een terugval, mede door de vriendschap van Koen met bekende Nederlanders zoals Estelle Cruijf en Jaimie Vaes. Ze vrezen dat deze vriendschappen Koen in zijn oude patroon trekken.

Houdt hij het vol?

De documentaire laat zowel de hoop als de voortdurende worstelingen in het herstelproces van Koen zien. Aan het einde zien we hoe Koen de Marathon van Rotterdam voltooit, ontvangen door zijn trots en emotionele familie. Maar in de aftiteling wordt duidelijk dat Koen kort na de opnames toch weer is teruggevallen en dat hij weer in behandeling is. Bekijk hierboven de trailer van Aandachtsjunk of bekijk de hele documentaire via Amazon Prime.

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten