‘Werken aan jezelf is niets om je voor te schamen of bang voor te zijn’, vertelt André Hazes Jr. in zijn vijfdelige docuserie Crossroads. In deze documentaire praat hij zeer openhartig over zijn verslavings- en mentale problemen. Na zijn tijd in een kliniek in Spanje is André weer clean en deelt hij zijn verhaal. 

'Ik vond het prima als ik niet meer wakker zou worden'

Voor de documentaire werd André Hazes 2 jaar lang gevolgd door documentaire maakster Cheeru Mampaey. Je ziet ook hoe hij inmiddels terugkijkt op de beelden uit de tijd dat hij alcohol en drugs gebruikten. Al snel wordt duidelijk dat de zanger behoorlijk wat heeft meegemaakt in zijn leven en dat zijn verslaving daaruit voort komt. 'Voor ik naar Spanje vertrok had ik zóveel gedronken, zóveel drugs gebruikt dat ik het prima vond als ik niet meer wakker zou worden', vertelt hij in de docu. Op zijn dieptepunt was hij 60 uur wakker en had hij 8 gram cocaïne gebruikt en 2 flessen wodka gedronken. Een wake-up call voor hem. Hij besloot naar Spanje te gaan om professionele hulp te krijgen. Hier lag de volledige focus op hem. Sinds zijn opname in Spanje is André 'clean en sober'.

Nooit meer terug 

André hoopt dat mensen door het zien van zijn documentaire meer naar zichzelf gaan luisteren en op tijd op de rem trappen als ze voelen dat het niet goed gaan. ‘Ik hoop oprecht dat ik deze mensen een hart onder de riem kan steken met dit document. Dat werken aan jezelf iets fijns is en niets om je voor te schamen of bang voor te zijn. Ik ben dankbaar dat ik deze documentaire heb afgemaakt. Het is een wake-upcall dat ik nooit meer terug wil naar zo’n leven.’ 

Waar kijk ik de documentaire 'André Hazes: Crossroads'?

Bekijk hieronder alvast de trailer of bekijk de documentaire op Videoland.

André Hazes: Crossroads | Trailer

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten