Drugs geven prettige effecten. En partydrugs kunnen nét dat beetje extra geven op een feest. Gebruikt u vaker of dagelijks partydrugs, dan is er sprake van gebruik uit gewoonte of u bent verlslaafd. De bekendste partydrugs zijn XTC, speed, coke en GHB.

Partydrugs: wat zijn het?

Partydrugs is een verzamelnaam voor drugs die mensen voornamelijk met uitgaan gebruiken. Maar ook thuis worden deze drugs gebruikt. De bekendste voorbeelden van partydrugs zijn:

Gebruik partydrugs in Nederland

Alcohol is de meest populaire drug. Daarna volgt tabak en op veel grotere afstand volgt cannabis. Van de partydrugs is XTC het meest populair. Partydrugs worden vele malen minder gebruikt dan alcohol, tabak en cannabis. Het partydrugsgebruik van mensen tussen 15 en 64 jaar die de afgelopen maand nog gebruikt hebben ligt per middel waarschijnlijk tussen 0,2 procent en 0,4 procent. Voor meer informatie over partydrugs kunt u ook terecht op de website Drugsinfoteam.nl.

Jeugd

Bent u tussen de 12 en 23 jaar oud en wilt u meer informatie over partydrugs en de gevaren ervan? Bezoek dan onze website Brijderjeugd.nl.