Pagina kop - dossiers met online

Behandeling drugsverslaving

Drugsverslaving.jpg

Wilt u minder gaan gebruiken of zelfs helemaal stoppen met drugs? Volg dan een behandeling drugsverslaving bij Brijder. Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan, zodat u altijd iets te kiezen hebt. Samen met uw behandelaar maakt u een plan op maat. Voor welke behandeling u ook kiest, u wordt altijd begeleid door een professionele hulpverlener.

Afkicken van drugs

Omdat elke verslaving anders is, bieden wij u verschillende behandelingen. U kunt afkicken van drugs op 2 manieren, maar altijd onder professionele begeleiding van één van onze specialisten.

U kunt bijvoorbeeld:

  • Zelfstandig thuis afkicken. Al dan niet met medische begeleiding van arts of psychiater
  • In onze Brijder-klinieken van een drugsverslaving afkicken. Dit is mogelijk in onze klinieken in Alkmaar, Hoofddorp en Den Haag

Wilt u weten welke behandelingen wij bieden? Doe de Keuzehulp en kies zelf welke behandeling bij u past.

Onderdelen behandeling drugsverslaving

Een behandeling drugsverslaving, waarbij wij u helpen met het afkicken van drugs, bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het vergroten van uw motivatie om te stoppen met het gebruiken van drugs
  • het onderzoeken van de situaties waarin u gebruikt en waarom u in die situaties gebruikt
  • het voorbereiden op het niet meer gebruiken van drugs
  • terugvalpreventie aan het einde van de behandeling

Vormen behandeling drugsverslaving

Een behandeling drugsverslaving kent verschillende vormen. Wat u gaat doen besluit u samen met ons team van specialisten en professionals. Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Het programma wordt dus zoveel mogelijk samengesteld zoals u dat wilt en zoals u dat prettig vindt.

Meld u aan voor een gesprek; dan bespreken wij met u welke behandeling drugsverslaving u wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult. Hierbij kunt u per e-mail contact hebben.

Heeft u na het gebruik van partydrugs, zoals XTC, cocaïne of speed, klachten? Dan kunt u ook contact opnemen met het Landelijk Spreekuur Partydrugs van Brijder.