Pagina kop - locaties

Den Helder Bijlweg / Brijder Jeugd

Over ons


Algemeen

Verslaafd aan alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken? Wil je graag minderen of stoppen? Erkennen van het probleem is vaak de eerste stap. Hoe sneller je jouw probleem bespreekbaar maakt, hoe groter de kans op herstel. Wij helpen je graag. Ook als je daarnaast psychische problemen hebt, zoals ADHD, angst en depressie. Ook kun je bij ons terecht voor de Inloop, de Medicatiepoli en mensen kunnen hier ook elke werkdag hun partydrugs inleveren.

Inlooppoli

Iedereen met een verslaving en/of psychiatrisch probleem is welkom bij onze inloop. Voor een kop koffie, een maaltijd, maar ook om jezelf of jouw kleding te wassen. Ook kun je gebruikmaken van telefoon of computer. De inloop is gratis.

Medicatiepoli

Om medicatie van Brijder verstrekt te krijgen heb je eerst een intakegesprek om jouw hulpvraag helder te krijgen. Daarna krijgt iedere cliënt bij Brijder een coördinerend behandelaar. Vaak is dit een verpleegkundige of maatschappelijk werker. Daarna krijg je een afspraak bij de arts voor een medisch onderzoek en wordt in overleg met jou de medicatie vastgesteld die aan jou voorgeschreven en verstrekt gaat worden.

Jouw arts en jouw coördinerend behandelaar bepalen hoe vaak per week je op de verstrekking moet komen. In de eerste maanden word je vaker op de verstrekking verwacht, zodat wij een beeld krijgen hoe je op de medicatie reageert en hoe je met de medicatie omgaat. Het aantal keren dat je op de verstrekking komt, kan in de loop van de tijd wijzigen. Dit is afhankelijk van hoe het met je gaat.

Na overleg tussen jouw arts, jouw coördinerend behandelaar en de medewerkers van de medicatiepoli krijg je een advies over hoe vaak per week je medicatie verstrekt krijgt. In de eerste maanden krijg je vaker medicatie verstrekt, zodat wij een beeld krijgen hoe je op de medicatie reageert en hoe je met de medicatie omgaat. Het aantal keren dat je thuis medicatie ontvangt, kan in de loop van de tijd wijzigen. Dit is afhankelijk van hoe het met je gaat.

Minimaal twee keer per jaar heb je contact met de arts. Je krijgt adviezen en ondersteuning van de medicatiepoli om het medicatiegebruik en eventuele schadelijke gevolgen, zoals bijwerkingen, in de gaten te houden. Veelal worden medicijnen onder toezicht van de verpleegkundige ingenomen. Daarnaast heb je regelmatig contact met jouw coördinerend behandelaar.

Afhalen van de medicatie

Alleen jij kunt de medicatie afhalen! Wij geven de medicatie nooit aan iemand anders mee.

Bepaal jouw behandelmogelijkheden

Tijdens jouw behandeling sluiten we zoveel mogelijk aan op jouw wensen en mogelijkheden. Via de GGZ keuzehulp app kun je onderzoeken welke behandeling bij je past. Of zie het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Testservice

Daarnaast beschikken wij op deze locatie over een testservice voor gebruikers van partydrugs. We testen bij de testservice onder andere XTC, cocaïne, speed, LSD en ketamine, met als doel het beperken van de gezondheidsrisico’s. Ook kunnen we op deze manier monitoren welke illegale drugs in omloop zijn. Lees meer over de voorwaarden van het testen van drugs en de openingstijden op de site van Drugsinfoteam.

Jouw mening

Brijder verslavingszorg is door jou beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als je niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

Je kunt jouw mening over jouw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor consultatie en advies en om jouw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op jouw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kun je direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor jouw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat je niet op jouw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Jouw afspraak kun je afzeggen bij de vestiging waar je deze ook hebt gemaakt. Hartelijk dank voor jouw medewerking.

Den Helder Bijlweg / Brijder Jeugd

Adres

Drs F. Bijlweg 55
1784 MC Den Helder
088 358 37 00
088 358 33 00 (aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: - 17:00 uur
Donderdag: - 20:00 uur

Inloop
maandag tot vrijdag 9.00 uur tot 14.00 uur.

Inleveren partydrugs
Kijk voor de inlevertijden op Drugsinfoteam.

Medicatiepoli
maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur