Over ons Over ons


Algemeen
Verslaafd aan alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken? Wilt u graag minderen of stoppen? Erkennen van het probleem is vaak de eerste stap. Hoe sneller u uw probleem bespreekbaar maakt, hoe groter de kans op herstel. Wij helpen u graag. Ook als u daarnaast psychische problemen heeft, zoals ADHD, angst en depressie. Ook kunt u bij ons terecht voor de Inloop, de Medicatiepoli en mensen kunnen hier ook elke werkdag hun partydrugs inleveren.

Inlooppoli
Iedereen met een verslaving en/of psychiatrisch probleem is welkom bij onze inloop. Voor een kop koffie, een maaltijd, maar ook om uzelf of uw kleding te wassen. Ook kunt u gebruikmaken van telefoon of computer. De inloop is gratis.

Medicatiepoli
Om medicatie van Brijder verstrekt te krijgen heeft u eerst een intakegesprek om uw hulpvraag helder te krijgen. Daarna krijgt iedere cliënt bij Brijder een coördinerend behandelaar. Vaak is dit een verpleegkundige of maatschappelijk werker. Daarna krijgt u een afspraak bij de arts voor een medisch onderzoek en wordt in overleg met u de medicatie vastgesteld die aan u voorgeschreven en verstrekt gaat worden.

Uw arts en uw coördinerend behandelaar bepalen hoe vaak per week u op de verstrekking moet komen. In de eerste maanden wordt u vaker op de verstrekking verwacht, zodat wij een beeld krijgen hoe u op de medicatie reageert en hoe u met de medicatie omgaat. Het aantal keren dat u op de verstrekking komt, kan in de loop van de tijd wijzigen. Dit is afhankelijk van hoe het met u gaat.

Na overleg tussen uw arts, uw coördinerend behandelaar en de medewerkers van de medicatiepoli krijgt u een advies over hoe vaak per week u medicatie verstrekt krijgt. In de eerste maanden krijgt u vaker medicatie verstrekt, zodat wij een beeld krijgen hoe u op de medicatie reageert en hoe u met de medicatie omgaat. Het aantal keren dat u thuis medicatie ontvangt, kan in de loop van de tijd wijzigen. Dit is afhankelijk van hoe het met u gaat.

Minimaal twee keer per jaar heeft u contact met de arts. U krijgt adviezen en ondersteuning van de medicatiepoli om het medicatiegebruik en eventuele schadelijke gevolgen, zoals bijwerkingen, in de gaten te houden. Veelal worden medicijnen onder toezicht van de verpleegkundige ingenomen. Daarnaast heeft u regelmatig contact met uw coördinerend behandelaar.

Afhalen van de medicatie
Alleen u kunt de medicatie afhalen! Wij geven de medicatie nooit aan iemand anders mee.

Bepaal uw behandelmogelijkheden
Tijdens uw behandeling sluiten we zoveel mogelijk aan op uw wensen en mogelijkheden. Via de GGZ keuzehulp app kunt u onderzoeken welke behandeling bij u  past. Of zie het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Uw mening

Brijder verslavingszorg is door u beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is uw mening belangrijk. Deel daarom uw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als u niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

U kunt uw mening over uw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor u een handig verwijzerspunt waar u terecht kunt voor consultatie en advies en om uw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op uw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kunt u direct contact opnemen met de betreffende behandelaar. 

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor uw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat u niet op uw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Uw afspraak kunt u afzeggen bij de vestiging waar u deze ook heeft gemaakt. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Adres

Drs F. Bijlweg 55
1784 MC Den Helder
088 - 358 37 00
088 - 358 33 00 (aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: 9:00 - 17:00 uur
Donderdag: 9:00 - 20:00 uur

Inloop
maandag tot vrijdag 9.00 uur tot 14.00 uur.

Inleveren partydrugs
elke werkdag 9.00 uur tot 17.00 uur.

Medicatiepoli
maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur