Pagina kop - locaties

Den Haag Ouder en Kind

Over ons


Ouder & Kind

Op de afdeling Ouder & Kind nemen wij ouders op (moeders of vaders) met hun kind(eren) in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ook cliënten die zwanger zijn, zijn welkom op de afdeling. Indien de cliënt korter dan 26 weken zwanger is start zij op een andere afdeling waarin tot aan 34 weken zwangerschap gewerkt wordt aan emotieregulatievaardigheden. De ouders die wij opnemen zijn bekend met problemen op het gebied van verslaving en veelal ook met persoonlijkheidsproblematiek en andere psychische klachten.

De behandeling richt zich op twee sporen: enerzijds richten we de behandeling op de klachten van de ouder, anderzijds op de hechting tussen ouder en kind.
De behandeling van de ouder is met name gericht op het leren reguleren van heftige emoties middels het aanleren van vaardigheden. Hierbij wordt gewerkt vanuit de Dialectische gedragstherapie (DGT). Dit is een behandelvorm waarbij enerzijds gewerkt wordt aan verandering van gedrag, gedachten en emoties en anderzijds aan acceptatie van wat zich in het leven voordoet.

De behandeling gericht op de hechting tussen ouder en kind focust op het verbeteren van de band tussen hen en daarbij het leren begrijpen en invoelen wat het kind nodig heeft. Hierbij wordt gewerkt volgens de principes van een mentaliserend bevorderende therapie (MBT). Ook denken we indien nodig mee met de ontwikkelingsstappen van het kind als er bijvoorbeeld sprake is van een achterstand.

Doel van de behandeling

Het doel van de DGT-behandeling is het verkrijgen van meer grip op je denken, doen en voelen, waardoor er meer stabiliteit in je leven komt. Je leert verschillende vaardigheden om effectief en minder schadelijk met emoties om te gaan.
Het doel van de behandeling gericht op de hechting is dat de relatie met het kind verbetert en het zelfvertrouwen in het ouderschap toeneemt. Daarbij streven we ernaar dat ouders na de behandeling hun kind stabiliteit en veiligheid in de opvoedomgeving kunnen bieden.​

Jouw mening

Brijder verslavingszorg is door jou beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als je niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

Je kunt jouw mening over jouw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor consultatie en advies en om jouw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op jouw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kun je direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor jouw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat je niet op jouw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Jouw afspraak kun je afzeggen bij de vestiging waar je deze ook hebt gemaakt. Hartelijk dank voor jouw medewerking.

Den Haag Ouder en Kind

Adres

Johan van der Bruggenstraat 1
2553 NZ Den Haag
088 358 32 47 begeleiders
06 22 04 78 38 aanmeldingen

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur