Martine van de Ruit

Martine.jpg

Mijn naam is Martine van de Ruit en ik werk sinds 2007 bij Brijder. Ik heb eerst gewerkt in een kliniek en daarna op de afdeling Indicatie en Behandeling. Ik heb dus ervaring met langdurige hulp én met kortdurende hulp.

Ik ben maatschappelijk werker en door een extra opleiding gespecialiseerd in de methodiek IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering). Daarom ben ik ook enthousiast over Brijder Web, omdat deze methode daarbij zo goed aansluit.

Groepsbehandeling

Het leukst vind ik het om mensen groepsbehandeling aan te bieden. Omdat het echt iets toevoegt aan de behandeling: mensen leren van elkaar, durven zich open te stellen en maken samen een proces door. Daarbij hebben wij ook veel plezier met elkaar, lachen we veel en bouwen we een band op. ​​​​Vooraf zeggen mensen vaak ‘geen mens te zijn voor groepen’, maar in de praktijk, zie ik bijna altijd, dat mensen een groep juist heel prettig vinden.  Je leert veel van iemand die eenzelfde proces doormaakt. En jouw steun en ervaring helpen de ander ook weer. Het begeleiden van groepen doe ik dan ook altijd met veel plezier, betrokkenheid, enthousiasme en compassie.

Je zal mij dan ook vooral tegenkomen wanneer je voor een groepsbehandeling kiest. Wij bieden bij BrijderWeb een gevarieerd aanbod aan. Je kan daarbij denken aan een herstelgroep, vrouwengroep, groep voor mensen met trauma en verslaving en natuurlijk groepen die vooral gericht zijn op afbouw en controle krijgen op het middelengebruik of gokken.

Ondanks dat ik vooral groepsbehandeling geef, heb ik ook ruimte om mensen individueel te zien.

Ik sluit aan

Jij bepaalt waar wij samen aan gaan werken. Een klein concreet doel of juist breder kijken. In de vorm van ons contact sluit ik ook aan bij jouw wensen. We kunnen met elkaar afspreken, het contact kan (gedeeltelijk) online, per e-mail, telefonisch of via whatsapp.