Martine van de Ruit

Martine.jpg

Mijn naam is Martine van de Ruit en ik werk sinds 2007 bij Brijder. Ik heb eerst gewerkt in een kliniek en daarna op de afdeling Indicatie en Behandeling. Ik heb dus ervaring met langdurige hulp én met kortdurende hulp.

Ik ben maatschappelijk werker en door een extra opleiding gespecialiseerd in de methodiek IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering). Dit maakt ook dat ik erg enthousiast ben over de werkwijze van Brijder Web Haarlemmermeer, want die sluit daar goed bij aan.

Herstel

Ik hou mij bezig met twee vormen van begeleiding: op het gebied van middelengebruik en/of op het gebied van herstel van rollen. Herstel is in mijn ogen niet alleen stoppen of minderen met het gebruik van een middel, maar ook herstel van rollen zoals een rol als ouder, broer of zus, werknemer en partner. Meestal veranderen deze rollen of verlies je deze rollen door het gebruik van een middel. Er mag aandacht zijn voor alle vormen van herstel of één vorm mag op de voorgrond staan, jij kiest.

Ik sluit aan

Jij bepaalt waar wij samen aan gaan werken. Een klein concreet doel of juist breder kijken. In de vorm van ons contact sluit ik ook aan bij jouw wensen. We kunnen met elkaar afspreken, het contact kan (gedeeltelijk) online, per e-mail, telefonisch of via whatsapp.