Pagina kop brijder web

Ervaringsdeskundige

2016+04+04+cock.jpg

Pas geleden werd ik 50. Mijn hele leven al ben ik verslavingsgevoelig, heb ik grenzen opgezocht en overschreden. Jarenlang heb ik mezelf verrast en verbaast en me achteraf geschaamd over het gebrek aan controle. Een aantal jaren geleden vielen er ineens gelijktijdig een aantal kwartjes en heb ik echt ‘zelf' het heft in handen kunnen nemen. Door te accepteren dat ik op onderdelen kwetsbaar ben en door creatief te zijn in het alert blijven, durf ik te zeggen dat ik het ondertussen aardig goed onder controle heb. Misschien heb je wat aan mijn ervaringen. 

Ik ben vanaf de start (voorjaar 2015) als ervaringscoach betrokken bij Brijder Web Amstelland. In het (voortdurende) ontwikkelingsproces van dit kleinschalige, zelfsturende, ambulante team ben ik één van de klankborden binnen de groep.

Achtergrond

Mijn achtergrond op het gebied van mens en werk (Human resources management/P&O), komt hierbij goed van pas. Ik denk, gevraagd en ongevraagd, hardop mee.
Door de jaren heen (en niet altijd allemaal tegelijkertijd), had ik problemen met roken, blowen, gokken en alcohol. Door de jaren heen heb ik ook op verschillende momenten professionele hulp gehad. Ik was een echte stiekemerd, een eenzame vluchter en zorgde (of dacht) dat ‘mijn gewone leventje' er niet al te veel onder te lijden had. Het voelt ontzettend fijn dat ik dat alweer een tijdje achter me heb gelaten.

Vragen

Het spreekt voor zich dat ik werk vanuit mijn eigen ervaringen. Ik luister scherp, stel soms lastige vragen en wil graag weten hoe het zit.  

  • Maak jij vergelijkbare dingen mee die ik ook meemaakte?

  • Loop je tegen dezelfde dingen aan?

  • Stap je in dezelfde valkuilen?

  • Ben ik degene die jou het beste kan helpen of  zou je misschien eens met die en die moeten praten?

  • Is zelfhulp iets voor jou?

  • Wat is er allemaal te koop?  

Als je tot hier bent in het tekstje is het misschien al wel de hoogste tijd om te zeggen dat je nu al trots kunt zijn. Je overweegt immers om hulptroepen in te schakelen. Je wilt er iets aan doen. Dat is hartstikke goed! Ik help je graag verder op weg. 

Werkwijze

Vaak denk ik hardop na en praat ik vanuit mijn ‘buik’. Ik denk vrijuit met je mee en stem met je af. Het helpt je misschien om te bepalen of je onze hulp wel wilt of nodig hebt. Ook jou willen we de ruimte geven om opnieuw het wiel uit te vinden. Wat wel of niet werkt staat niet op voorhand vast en wordt ook niet op voorhand voor jou besloten. Als iets werkt dan blijft het, werkt het niet dan proberen we samen iets anders. Zelf ervaren, jezelf opnieuw uitvinden… ik sta je graag bij. De oplossing begint bij jezelf.

Omdat we klein zijn en met moderne middelen werken, kunnen we snel schakelen. We hebben feitelijk niet eens een kostbare eigen kantoorlocatie maar werken ‘mobiel'. We komen langs of spreken ergens af. We bellen, mailen, appen of video-chatten. Kort of lang. In goed overleg kijken we wat handig, nodig en vooral wat effectief is. Wat je nodig hebt bepaal jezelf of bedenken we samen.