Pagina kop brijder web

Claudia Wuurman

meindert.jpg

Ik ben Meindert Zwikker, GGZ verpleegkundige met inmiddels 16 jaar werkervaring binnen de klinische GGZ en de verslavingszorg. Daarnaast ben ik vader van 3 kinderen, ga ik graag naar een concert en lees ik zo nu en dan een boek.

Tijdens mijn carrière als hulpverlener, maar vooral als mens, ben ik er achter gekomen dat we allemaal vast kunnen roesten in belemmerende patronen en denkwijzen. We hebben de neiging om te vluchten of hardnekkig naar oplossingen te zoeken. Daarbij zien we de echte oplossing vaak over het hoofd: accepteren dat de oplossing er soms (nog) niet is, omdat we nog niet helder hebben wat het probleem precies is.

Mijn idee van hulpverlenen
Mijn idee van hulpverlenen is investeren in: vertrouwen, aansluiting en verbinding. Daardoor kunnen we samen rustig onderzoeken wat er achter de verslaving zit. Verbinding is voor mij een sleutelwoord in het opbouwen van een goede behandelrelatie. Het zet de deur open naar werkelijk herstel. Ik vind het belangrijk om iemand zonder waardeoordeel in de spreekkamer te ontvangen. Is de spreekkamer geen optie? Ook prima. Dan gaan we lekker een wandeling maken of gaan we zitten op een bankje in het park.

In de behandeling denk ik graag met je mee. Ik kan een spiegel voor je zijn. Zodat je, door je eigen ervaringen, leert wat je nodig hebt. En gaat uitproberen wat voor jou werkt.

Stappen
Ik hoop dat je de stap durft te zetten. Maar als dat nog niet lukt, weet dan dat je al een hoop hebt bereikt. Dat je op deze pagina bent gekomen, is al een grote stap in de richting van je herstel. Heb je de keuze gemaakt en wil je de volgende stap zetten? Dan kun je je bij mij aanmelden. Je kunt me ook een bericht sturen.

Aanmelden kan bij mij nu niet, vanwege drukte en oplopende wachttijd. Ik wil je adviseren je bij een collega van mij aan te melden.