In gesprek over cannabis | podcast

tKQC65QUJdBPanKGZIdmdrPgwkxwVtsAb37rnGfz.jpg
Welke mogelijkheden zijn er om te stoppen of minderen met cannabisgebruik? En wat is er nodig om als jongere de juiste hulp te krijgen? In de aflevering ‘Stoppen of minderen’ uit de zesdelige Trimbos-podcastserie ‘In gesprek over cannabis’ vertellen 4 jongeren uit de Mistral kliniek van Brijder Jeugd over hun ervaringen.
 

Jongeren die problemen hebben, blowen vaker dan hun leeftijdsgenoten. Daardoor lopen zij meer risico op problemen zoals schooluitval of verslaving door het gebruik van cannabis. In de Trimbos-podcastserie ‘In gesprek over cannabis.’ Gaat journalist Matthijs Holtrop in gesprek over cannabis met experts uit praktijk en wetenschap over hoe deze problemen voorkomen kunnen worden. Ook vertellen jongeren zelf over de vragen die hen juist wel of niet gesteld werden en wat dit voor hen betekende.

Brijder in de podcast

In aflevering 5 ‘Stoppen of minderen’ praten 4 jongeren over hun opname in de Mistral kliniek van Brijder Jeugd voor verschillende verslavingen, zoals speed, lachgas en wiet

‘Ik voelde me toen ik hier binnenkwam gelijk heel normaal. Je bent hier met gelijkgestemden: iedereen heeft problemen, iedereen heeft een verslaving’
– Sophie over de Mistral kliniek

De aflevering is gemaakt in samenwerking met PARC, het onderzoeksinstituut van Brijder Verslavingszorg en de Parnassia Groep. Ook collega’s Renske Spijkerman, senior onderzoeker bij PARC en Mariëtte Koop, manager bedrijfsvoering bij Brijder Jeugd Zuid-Holland, hebben meegeholpen deze aflevering tot stand te brengen. 

Beluister de aflevering hieronder of beluister alle afleveringen op de website van Trimbos

 

Behandeling cannabisverslaving

Een behandeling voor cannabisverslaving kent verschillende vormen. Als jij je aanmeldt voor een gesprek, bespreken wij met jou welke behandeling je wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult.

Meer over cannabisverslaving