Bumpy Road | Podcast

300+x+300+bumpy+road.jpg
Drugs, paniekaanvallen, somberheid; deze onderwerpen komen allemaal aan bod in de podcast Bumpy Road. In deze podcastserie van 7 podcasts vertellen jongeren hun verhaal - over het leven, over vastlopen en over losbreken. 

Bumpy Road is een gezamenlijk project van Redesiging Psychiatry, Brijder Verslavingszorg en Parnassia Groep. Ontwerper Nina Schouten bedacht het platform met podcasts waarin jongeren in niet-gescripte gesprekken hun persoonlijke verhalen vertellen. Ze geven antwoord op vragen als: wat heeft geholpen om weer uit die situatie te komen en hoe kun je iemand in zo’n situatie helpen? 

‘We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten werkt en zo het taboe rond mentale problemen helpen te doorbreken’
— Nina Schouten, bedenker & initiatiefnemer

Afleveringen over drugs

2 afleveringen uit de serie richten zich op middelengebruik. Aflevering 3 gaat over Lisa die na een schooltijd met veel pesten en snel overprikkeld raken, gaat blowen om rust te vinden. In deze podcast hoor je Lisa en onze collega Leontien Los, psychiater jeugdverslavingszorg bij Brijder. Waardoor liep Lisa vast en hoe is ze er weer uitgekomen? En hoe komt het dat de één wel afhankelijk raakt van blowen en de ander niet? Aflevering 4 gaat over Joey die een zwak voor geld en drugs heeft. Hij zoekt bevestiging bij zijn vrienden en belandt in de criminaliteit. 

Nieuwsgierig geworden? Beluister bovenstaande afleveringen en de andere 5 afleveringen hieronder of via www.bumpyroad.nl.
 

Podcast wint innovatieprijs

In april 2022 won Bumpy Road de Bert Huiskamp Innovatieprijs 2022 toe, inclusief een cheque van € 10.000. Met dit bedrag worden er nog meer mooie verhalen met en over jongeren maken over hun leven en uitdagingen.

Lees meer