Het MOCO-museum zet de spotlight op de tentoonstelling van Robbie Williams. De tentoonstelling ‘’Pride and Self-Prejudice’’ belicht het probleem rondom mentale gezondheid. De zanger neemt je mee in zijn reis van afkickklinieken tot uiteindelijke lichtpunten. 

Robbie Williams werd bekend van zijn nummers Angels, Rock DJ en Let Me Entertain You. Het succes van zijn zangcarrière zorgde voor veel druk in het leven van de popster. Door deze turbulente levensstijl ontwikkelde hij een verslavende relatie met alcohol. Hierdoor zat de zanger eind jaren 90 herhaaldelijk in verschillende afkickklinieken. 

Emoties in kunst

Tijdens zijn laatste afkickperiode begon Williams met het maken van kunst. Zo kon hij omgaan met zijn ‘’innerlijke demonen’’.  Jaren later ziet Williams kunst nog steeds als uitlaatklep en wil hij zijn creaties delen met de wereld. Hij laat op een eerlijke en dappere manier zien hoe hij strijdt tegen externe druk. Daarbij drukt hij op het hart dat het oké is om niet oké te zijn.

Zelfliefde en acceptatie

Williams hoopt het publiek te kunnen inspireren om naar binnen te keren. Om zo meer zelfliefde en acceptatie toe te laten. Dit hoopt hij over te brengen in zijn opvallende stukken zoals “I Deserve Every Drop of Love” en “Your Mental Illness”.

De tentoonstelling Pride and Self-Prejudice is te zien in het Moco Museum in Amsterdam van 8 maart tot 8 juli 2024. Koop hier je tickets voor de tentoonstelling.

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten