'Van de wereld' is een aangrijpende documentaireserie over 4 jonge mensen die om het leven zijn gekomen als gevolg van drugs- of alcoholgerelateerde incidenten. In elke aflevering staan de levens, ervaringen en dromen van deze jongeren centraal. Het doel van de serie is niet alleen om hun verhalen te delen, maar ook om lessen te leren uit hun ervaringen en de tragische gebeurtenissen.

De verhalen van Jovi, Isa, Wytze en Jelmer

Een van de verhalen in de serie is dat van Jovi, een 17-jarige jongen met taaislijmziekte, wiens levensverwachting werd verlengd dankzij nieuwe medicijnen. Maar op een avond gaat het mis. Jovi gebruikte mogelijk vervuilde xtc, met fatale gevolgen. Ook komt het verhaal van Wytze aan bod, een 18-jarige jongeren die om het leven komt nadat hij na een nacht stappen in een gracht valt. Terugkijkend op zijn leven, delen vrienden en familie hun herinneringen aan Wytze. De familie en vrienden van de 18-jarige Isa blikken terug op haar bijzondere leven. Op een festival experimenteert Isa voor het eerst met xtc, waarna ze in coma raakt door watervergiftiging. En ook de 21-jarige Jelmer raakt oververhit na het gebruik van xtc op het Amsterdam Dance Event.

Lees ook

Een diepgaande blik op de consequenties

De serie 'Van de wereld' geeft een diepgaande kijk op de gevolgen van risicovol gedrag voor jonge mensen en hun omgeving. Door de persoonlijke verhalen van deze jongeren te delen, roept de serie op tot reflectie en bewustwording over de impact van drugs- en alcoholmisbruik. Bekijk hieronder de trailer. Alle 4 de afleveringen zijn te bekijken via NPO Start.

 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten