In een aflevering van het programma #Ajouad duikt presentator Ajouad El-Miloudi de wereld van gokken. Hij spreekt (ex) gokverslaafden, uitbaters en besteedt ook aandacht aan andere vormen van gokken. 

Gokken is populair in Nederland sinds online gokken op 1 oktober 2021 legaal werd in Nederland. Vooral bij jongeren is gokken in trek. In de eerste helft van 2022 werd er ongeveer een half miljard vergokt. De verwachting is dat dit getal verder oploopt tot boven de 1 miljard, mede vanwege het WK. Voor Ajouad de reden om in de wereld van gokken te duiken. 

Hij bezoekt onder andere een vestiging van een Holland Casino, waar een gokverslaafde na zijn (zelf aangevraagde) entreeverbod van een jaar weer probeert naar binnen te komen. Of hem dat uiteindelijk lukt, zie je in de aflevering. 

Ook besteedt Ajouad aandacht aan andere vormen van gokken, zoals wedden op paardenraces of de bingo. Zijn deze vormen ook verslavend? Tot slot spreekt de presentator ook met oud-voetballer Glenn Helder, die ooit miljoenen euro’s vergokte. 

Waar kan ik de afleveringing van #Ajouad bekijken?

De aflevering bekijk je via de website van NPO3. Of bekijk hieronder een fragment uit het programma HLF8 waar Ajouad met presentatrice Leonie ter Baak praat over de aflevering. 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten