Alcohol en cocaïne waren jarenlang de 2 beste vrienden van Klaas Boomsma. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika beseft hij dat deze vriendschap hem zijn levenslust heeft ontnomen. Hij gooit het roer om en vindt in hardlopen een nieuwe vriend. In 'Ren Voor Je Leven' schrijft Klaas over wat hardlopen met hem doet én wat het met jou kan doen. 

Het succesverhaal van Klaas begint op zijn dieptepunt. In de afkickkliniek in Zuid-Afrika concludeert hij dat zijn leven mislukt is. Een dag later begint hij met hardlopen over het strand in de buurt van Kaapstad. Na deze run is Klaas hooked. Het levert hem niet alleen een goede conditie op, maar hardlopen blijkt ook een manier om met zijn vluchtgedrag om te gaan. Inmiddels is hardlopen voor Klaas een manier van leven geworden. Met een aanstekelijk enthousiasme en passie deelt hij in zijn boek Ren voor je leven zijn weg naar herstel en een gezond en gebalanceerd leven. 

Inmiddels is Klaas al meer dan 10 jaar clean, getrouwd en vader van een dochter. Daarnaast is hij een bevlogen hardlooptrainer, schrijver en eindredacteur en maakt hij deel uit van het team van sportschoolketen Vondelgym, samen met zijn broer Arie Boomsma. Nog steeds gaat Klaas vaak naar AA-meetings om samen met anderen ervaringen uit te wisselen. 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten