Al heel wat jaren is de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty te zien op de Nederlandse tv: als jurylid in Holland’s Got Talent bijvoorbeeld of in de film Soof! Maar dat Dan al die jaren ook worstelt met een alcoholverslaving weet bijna niemand. In 2021 maakt hij schoon schip en vertelt Dan waar hij al die jaren mee heeft geworsteld. Zijn ervaringen heeft hij opgeschreven in het boek If I’m Being Honest.  

Het leven van Dan lijkt perfect te zijn: hij reist de hele wereld over, heeft veel feestjes en krijgt genoeg aandacht en geld. Maar dit succes heeft een keerzijde en Dan gaat steeds meer drinken. Niemand heeft lange tijd iets door en Dan blijft zich verschuilen achter een grote glimlach. Langzaam wordt hij afhankelijk van de drank.  

Als Dan thuis komt te zitten tijdens de coronapandemie kan hij zijn alcoholgebruik niet meer verhullen en geeft hij voor het eerst toe dat hij hulp nodig heeft. Hij wordt opgenomen in een verslavingskliniek en start zijn weg naar herstel.  

In If I’m Being Honest vertelt Dan zijn verhaal over zijn leven voor, tijdens en na zijn opname in een verslavingskliniek. Door zijn verhaal te delen hoopt hij anderen die in hetzelfde schuitje zitten te kunnen helpen. 

Preventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten