Roes | Boek

Roes.jpg
Jeanneke Scholtens merkt nadat ze is gestopt met wijn drinken, dat het niet de alcohol is waar ze naar verlangde, maar naar een vorm van roes. Haar zoektocht naar een alternatief voor deze roes is gevangen in het boek Roes. Ze gaat in op de vragen waar die hang naar wijn vandaan komt, waarom die roes zo aantrekkelijk is en waar ze die roes nu vandaan moet halen. 

3 jaar geleden besloot Jeanneke Scholtens dat elke avond zoveel wijn drinken niet meer kon. De voordelen wogen voor haar niet meer op tegen de nadelen. Maar als ze gestopt is, ontdekt ze dat ze behoefte heeft aan een nieuwe vorm van roes. Die zoektocht naar andere vormen van genot, doet ze als toekomstonderzoeker samen met haar team. Het resultaat is een openhartig boek over de zoektocht naar roes.

'De dag van de ommekeer was donderdag 23 mei, nu 2,5 jaar geleden. De dag dat ik stopte met drinken. Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt.'

Behandeling alcoholverslaving

Een behandeling voor alcoholverslaving kent verschillende vormen. Als jij je aanmeldt voor een gesprek, bespreken wij met jou welke behandeling je wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult.

Meer over alcoholverslaving