Pagina kop - locaties

Den Haag Verslavingskliniek

Over ons


Verslavingskliniek in Den Haag

De verslavingskliniek in Den Haag heeft een uniek behandelaanbod. Dit behandelaanbod bestaat uit drie gespecialiseerde afdelingen:

Binnen de verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek (voorheen Emiliehoeve) kunnen cliënten tijdens een klinische opname van drie tot negen maanden werken aan emotieregulatievaardigheden middels een intensieve DGT-behandeling. Daarnaast is er binnen het therapeutische klimaat ruimte voor bijvoorbeeld traumabehandeling en systeemtherapie. De DGT behandeling wordt ook poliklinisch aangeboden. Hierin volgen cliënten gedurende één jaar één keer per week de groepstherapie en één keer per week een individuele sessie. Het is ook mogelijk een opname van drie maanden te vervolgen met een poliklinische DGT-behandeling van een half jaar.

Binnen de verslavingskliniek voor Ouder & Kind worden cliënten opgenomen die te maken hebben met verslavingsproblematiek en zwanger zijn of een kindje van nul tot vier jaar oud hebben. In deze behandeling wordt enerzijds gewerkt aan eigen emotieregulatievaardigheden (ook middels DGT). Op deze dagen (2 dagen) gaan de kinderen naar de crèche. Anderzijds worden ouders gecoacht in het creëren van een veilige hechtingsrelatie met hun kind en is er een intensief moeder-kind programma.

Binnen de detoxkliniek helpen we jou bij het ontgiften van middelen (alcohol, drugs en medicatie). Ontgiften wordt ook wel afkicken of detoxificatie genoemd. Je kunt ook bij ons terecht voor diagnostisch onderzoek. Als er naast jouw verslaving nog andere psychische problemen spelen kun je ook bij ons worden opgenomen. De duur van jouw behandeling varieert van één tot zeven weken.

Bepaal jouw behandelmogelijkheden

Via de GGZ Keuzewijzer app Brijder kun je je voorbereiden op welke behandelingen aansluiten op jouw wensen en mogelijkheden. Of zie het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Jouw mening

Brijder verslavingszorg is door jou beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar als je niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

Je kunt jouw mening over jouw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor consultatie en advies en om jouw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op jouw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kun je direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor jouw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat je niet op jouw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Jouw afspraak kun je afzeggen bij de vestiging waar je deze ook hebt gemaakt. Hartelijk dank voor jouw medewerking.

Den Haag Verslavingskliniek

Adres

Johan van der Bruggenstraat 1
2553 NZ Den Haag
088 358 22 71

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

E-mailadressen:

Verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek
vpp@brijder.nl

Verslavingskliniek voor Ouder & Kind
Ouderenkindaanmeldingen@brijder.nl

Detoxkliniek
informatie@brijder.nl