Pagina kop - locaties

Den Haag Medisch Sociaal Centrum

Over ons

Het Medisch Sociaal Centrum verstrekt heroïne en methadon onder medisch toezicht. Ook krijg je een medische behandeling waarbij we samen werken aan wat jij wil bereiken.


Voorwaarden behandeling

Behandeling door het Medisch Sociaal Centrum is mogelijk als voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

  • je bent tenminste 35 jaar oud (tenzij de behandelend arts anders oordeelt)
  • je gebruikt (bijna) dagelijks heroïne en methadon
  • de heroïne wordt voornamelijk geïnjecteerd of geïnhaleerd
  • je bent langer dan 5 jaar verslaafd en vervangende middelen hebben onvoldoende behandeleffect gehad
  • je bent legaal in Nederland
  • je bent verzekerd
  • er zijn problemen op economisch, maatschappelijk en/of justitieel gebied

Een arts van het MSC of een behandeld arts geeft hierover een oordeel. Je bespreekt met de verslavingsarts de juiste dosering heroïne en/of methadon. Deze dosering gebruik je bij voorkeur 3 keer dagelijks en 7 dagen per week, onder toezicht bij het MSC. Daarnaast kan je met jouw verslavingsarts de overige problemen bespreken. Na stopzetting van de behandeling bij het MSC wordt het reguliere methadonprogramma voortgezet.

Afspraak verzetten of afzeggen

Het is belangrijk dat wij je zien en spreken op de geplande afspraken, zodat we samen de behandeling goed kunnen doorlopen. Wil je toch de afspraak verzetten? Dat kan natuurlijk, maar doe het wel tijdig! Laat het ons uiterlijk 1 werkdag van te voren weten. Wij kunnen dan op dit tijdstip een andere patiënt inplannen. De afspraak verzetten of afzeggen kan heel makkelijk bij de vestiging waar je de afspraak hebt.

Voor verwijzers

We hebben een handig verwijzerspunt waar je als verwijzer terecht kunt voor consultatie en advies. Ook kan je daar je patiënt aanmelden. Voor vragen die direct betrekking hebben op de patiënten die bij ons in behandeling zijn, neem je direct contact op met de betreffende behandelaar.

Jouw mening

Brijder verslavingszorg is door anderen beoordeeld met een 8,1. Suggesties, meningen, maar ook complimenten horen wij graag. Ook als je niet tevreden bent willen we dat graag weten. Jouw mening vinden wij dus belangrijk. Met alle reacties blijven we werken aan betere zorg. Via Zorgkaart Nederland kan je ook jouw mening geven.

Den Haag Medisch Sociaal Centrum

Adres

Kiwistraat 36
2552 DH Den Haag
088 - 358 36 77 (algemeen)
088 - 358 33 00 (aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: - 17:00 uur

Openingstijden medicatiepoli

(heroïne- en methadonverstrekking)

Elke dag: 7:45 - 19:15 uur