Roken tijdens zwangerschap

Overzicht klinieken Brijder

Brijder+kliniek.jpg

Om te werken aan jouw herstel en te voorkomen dat je terugvalt in je oude patroon is het soms nodig om afstand te nemen van jouw eigen omgeving. Hiervoor kun je terecht in een kliniek van Brijder. Brijder heeft klinieken in Alkmaar, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam.

Brijder Verslavingszorg Kliniek Alkmaar

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
Telefoon Kliniek 088 - 358 36 36

Je kunt in onze kliniek terecht om te ontgiften (detox). Tijdens de opname bestaat de mogelijkheid tot psychologisch onderzoek of psychiatrische diagnostiek. Wij sluiten aan op jouw wensen en mogelijkheden om tot een spoedig herstel te komen. Na de opname volgt meestal een ambulante behandeling.

Maximale opnameduur: 6 tot 7 weken
Capaciteit: 22 bedden

Brijder Verslavingszorg Kliniek Alkmaar ISBA

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
Telefoon Kliniek 088 - 358 36 36

Op de Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA) bieden wij behandeling/therapie aan voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. De basis is schematherapie, met aanvullende behandelmodules. Afhankelijk van hoe het met je gaat kun je bij ons worden opgenomen in de kliniek of een dagbehandeling volgen van drie dagen per week. Jouw behandelaar stemt dit met je af.

Maximale behandelduur: 4 ½ maand. Met daarna de mogelijkheid tot nazorg.
Capaciteit: 22 cliënten.

Brijder Verslavingszorg kliniek Hoofddorp

Spaarnepoort 1
2134 TM Hoofddorp
Telefoon: 088 - 358 35 10

Je kunt in onze kliniek terecht om te ontgiften (detox). Tijdens de opname bestaat de mogelijkheid tot  psychologisch onderzoek of psychiatrische diagnostiek. Wij sluiten aan op jouw wensen en mogelijkheden om tot een spoedig herstel te komen. Na de opname volgt meestal een ambulante behandeling.

Onze kliniek heeft een aparte afdeling voor mensen die verslaafd zijn aan GHB. Iedereen die dagelijks GHB gebruikt en merkt dat stoppen of minderen heftige afkickverschijnselen geeft, komt in aanmerking voor een speciale klinische behandeling op een detoxafdeling van Brijder. Wij bieden 24 uur per dag begeleiding, waardoor er voortdurend ingespeeld kan worden op klachten bij jouw afbouw.

Maximale opnameduur: enkele dagen tot enkele weken
Capaciteit: 30 cliënten, waarvan er 4 gereserveerd zijn voor GHB

Brijder Verslavingszorg Detox Kliniek Den Haag

Johan van der Bruggenstraat 1
2553 NZ Den Haag
Telefoon: 088 358 22 71
Aanmelden: 088 - 358 33 00

Wij helpen je bij het ontgiften van middelen (alcohol, drugs en medicatie). Je kunt ook bij ons terecht voor diagnostisch onderzoek. Als er naast jouw verslaving nog andere psychische problemen spelen kun je ook bij ons worden opgenomen.
Het is ook mogelijk dat je voor jouw eigen veiligheid of dat van jouw omgeving in verband met jouw verslaving een periode gedwongen bij ons wordt opgenomen.
Tijdens jouw opname sluiten we aan bij jouw herstelwensen en mogelijkheden.

Capaciteit: 66
Behandelduur: 1 tot 7 weken (vrijwillige opname)

Brijder Verslavingszorg Kliniek Den Haag, Ouder en Kind

Johan van der Bruggenstraat 1
2553 NZ Den Haag
Telefoon: 088 358 22 71
Aanmelden: 088 - 358 33 00

Binnen de verslavingskliniek voor Ouder & Kind worden cliënten opgenomen die  te maken hebben met verslavingsproblematiek en zwanger zijn of een kindje van nul tot vier jaar oud hebben. In deze behandeling wordt enerzijds gewerkt aan eigen emotieregulatievaardigheden (ook middels DGT). Op deze dagen (2 dagen) gaan de kinderen naar de crèche. Anderzijds worden ouders gecoacht in het creëren van een veilige hechtingsrelatie met hun kind en is er een intensief moeder-kind programma.

Maximale opnameduur: 6 tot acht maanden
Capaciteit: 11 volwassen cliënten met hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar oud.

Brijder Verslavingskliniek Den Haag

Johan van der Bruggenstraat 1
2553 NZ Den Haag
Telefoon: 088 - 358 36 16
Aanmelden: 088 - 358 33 00

Binnen de verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek kunnen cliënten tijdens een klinische opname van drie tot negen maanden werken aan emotieregulatievaardigheden middels een intensieve DGT-behandeling . Daarnaast is er binnen het therapeutische klimaat ruimte voor bijvoorbeeld traumabehandeling en systeemtherapie. De DGT behandeling wordt ook poliklinisch aangeboden. Hierin volgen cliënten gedurende één jaar één keer per week de groepstherapie en één keer per week een individuele sessie. Het is ook mogelijk een opname van drie maanden te vervolgen met een poliklinische DGT-behandeling van een half jaar.

Maximale opnameduur: 9 maanden
Capaciteit: 33 cliënten

Overzicht klinieken Brijder Jeugd

 

Jeugdkliniek Mistral

Kiwistraat 5
2552DH Den Haag
088 - 358 3560
jeugdzh@brijder.nl
www.brijderjeugd.nl

Mistral biedt een veilige omgeving waar jongeren (12 tot 23 jaar) weer op kracht kan komen zonder middelen en kunnen werken aan hun toekomst. Mistral biedt detox, observatie/diagnostiek en kortdurende behandeling. We hebben specifiek aandacht voor risicogroepen zoals jongeren met gedragsproblemen en/of andere psychiatrische problemen zoals ADHD, stemming- en angststoornissen en trauma gerelateerde klachten.

Onze ervaring is dat jongeren hun problemen eerder overwinnen, als mensen die belangrijk voor hen zijn, betrokken worden bij hun behandeling. Daarom betrekken wij tijdens de behandeling ouders, familie en vrienden en is er ook aandacht voor vragen op het gebied van school/ werk, wonen, vrije tijd, zingeving en financiën.

Zo creëren we samen met de jongere kansen zodat zij zelfstandig zonder hulp verder kunnen.

Maximale opnameduur: 10 weken
Capaciteit: 14 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar