Brijder is specialist in verslavingszorg. We zijn er voor iedereen. Onze behandelingen zijn niet zwaarder dan noodzakelijk. Licht als het kan, intensief als het moet. Ook als uw problemen samengaan met psychische klachten pakken wij deze aan. Wij stemmen uw behandeling af op wat u wilt en kunt.

Soms is het nodig om afstand te nemen van uw eigen omgeving. Om te werken aan uw herstel en te voorkomen dat u terugvalt in uw oude patroon. Hiervoor kunt u terecht in een kliniek van Brijder. Brijder heeft klinieken in Alkmaar, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam.

Behandeling in een kliniek

U maakt met een behandelaar uw behandelplan. Hierin staat wat u wilt bereiken en hoe u dat gaat doen. De duur van de opname varieert van enkele weken tot een half jaar. Dit hangt af van de problemen die u heeft en de behandeling die u volgt. In sommige gevallen is het belangrijk om eerst te ontgiften. Het is belangrijk ontgiften verantwoord en onder begeleiding te doen. Dit kan door te ontgiften in uw eigen leefomgeving of door opname in een kliniek. Wilt u meer weten over ontgiften? Lees dan onze folder Ontgiften.

Doelen van de behandeling

  • stoppen of minderen met het gebruik van verslavende middelen
  • versterken van motivatie om te stoppen of te minderen
  • sociale vaardigheden verbeteren
  • zorgen dat terugkeer in de maatschappij makkelijker is

Hoe ziet uw behandeling in de kliniek eruit?

  • individuele- en groepsbegeleiding
  • lichaamsbeweging
  • ervaringen delen met anderen
  • medische begeleiding
  • dagstructuur

Afkicken in een kliniek

Als u ineens stopt met het gebruik van alcohol of drugs, kunt u last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan gevaarlijk zijn. Brijder begeleidt u bij het afkicken.

Gedwongen opname

Bij een gedwongen opname bepaalt de rechter dat u opgenomen wordt bij Brijder. Of de rechter bepaalt dat u zich, om gedwongen opname te voorkomen, moet houden aan bepaalde voorwaarden. Het doel van een gedwongen opname in een kliniek is het verbeteren van uw toestand. Zodat u zichzelf weer goed gaat redden.

Vragen over opname in een kliniek? Neem op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur telefonisch contact met ons op via informatienummer 088 - 358 20 00. Of bekijk de folder BOPZ Gedwongen Opname. De folder gaat over de procedure, gevolgen en uw rechten.

Afspraak maken?

Weer controle krijgen op uw leven? Brijder helpt. Neem contact met ons op en bespreek uw wensen en mogelijkheden. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult. Voor  al onze behandelingen heeft u een verwijsbrief nodig van uw verwijzer.