Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

27 maart 2018

Verslaafd+en+55-plus.jpg
Problematisch drankgebruik onder 55-plussers komt steeds vaker voor. Reden voor Brijder om daarover een congres te organiseren. Onze factsheet Alcohol en 55-plussers geeft een mooie visuele samenvatting van deze problematiek

Natuurlijk aandacht voor cijfers, trends en landelijke context van de problematiek op deze dag. Maar ook een lezing welke signalen wijzen op overmatig alcoholgebruik en hoe je hierover in gesprek kunt met de patiënt.

Een ervaringsdeskundige vertelde zijn verhaal over alcoholgebruik en hoe hij zijn verslaving overwon. Zijn ervaringen zet hij nu in om anderen te helpen. Publiek was onder de indruk.

’s Middags kregen de aanwezigen in workshops praktische handvatten aangereikt over bijvoorbeeld hoe je 55-plussers bewust maakt van hun verslaving die zij zo niet ervaren, en ook intercultureel in gesprek gaan over alcohol.
Een cabaretduo zorgde voor ontspanning door op een ludieke wijze de vinger op de pijnlijke plek te leggen.

Aan het einde van middag een zaaldiscussie over hoe noodzakelijk het is om deze problematiek bij ouderen aandacht te geven en op de verschillende landelijke niveaus op de agenda te zetten voor beleidsmakers.

Lees meer over alcoholgebruik en ouderen.

 

 

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.