Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

12 februari 2018

200x200+gekleurde+handen.png
In een aantal gemeenten start een proef met legale wiet. Betrokken partijen in Haarlem gaan hierover met elkaar in debat op dinsdag 13 februari, van 20:00 - 22:00 uur, in De Pletterij in Haarlem.

Het kabinet staat toe dat in een aantal gemeenten bij wijze van proef legale wiet zal worden verspreid om te kijken of daardoor de criminaliteit afneemt en de wiet minder schadelijke stoffen zal bevatten. Het cannabisbeleid lijkt daarmee aan de vooravond van ingrijpende veranderingen te staan. Hoe staan de betrokken partijen tegenover die veranderingen?

Wel of geen gereguleerde cannabisteelt
Marion Kooij belicht namens Brijder het aspect van de volksgezondheid en verslavingszorg en neemt deel aan het debat. Gespreksleider is oud-burgemeester Bernt Schneiders en co-auteur van het VNG-rapport over de toekomst van het cannabisbeleid ('Het failliet van het gedogen') waarin zij pleiten voor een gereguleerde cannabisteelt en distributie. Daarnaast gaan vertegenwoordigers van de Haarlemse coffeeshophouders, de cannabisgebruikers en cannabisonderzoeker in gesprek over de toekomst van het cannabisbeleid.

De Pletterij
Het debat is gepland op dinsdagavond 13 februari en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Locatie is de Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem. Tickets kosten 3,00

 

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.