Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

05 maart 2019

regulier-sigaretten.jpg

We roepen jongeren in Amstelveen op om te stoppen met roken! Download de Stopstone app van het Trimbos-instituut en houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Je krijgt tips en kunt beloningen voor jezelf instellen, waardoor je het stoppen makkelijker volhoudt. Ook kun je in de app motivators (beeld met motiverende teksten) bekijken die helpen om het stoppen vol te houden.

Win een sneakerbon

Download de Stopstone app en ontwerp de beste, leukste, grappigste motivator en win een sneakerbon! Een motivator is een foto met een motiverende tekst. Plaats die van jouw vóór 15 april 2019 op Instagram met #waaromikstop. De beste inzending wint een sneakerbon van € 100!

Preventiewerkers van Brijder Jeugd geven advies

Naast de app zullen preventiewerkers van Brijder Jeugd jongeren informeren over stoppen met roken en motiveren te stoppen. In de week van 11 maart bezoeken zij Amstelveense VO/MBO-scholen (in de pauzes) en het Stadshart van Amstelveen. Jongeren kunnen begeleiding krijgen bij het stoppen met roken en het volhouden.

Rookvrij Amstelveen

Deze actie is een onderdeel van het programma Rookvrij Amstelveen. Burgemeester en wethouders zetten zich in voor een Rookvrije Generatie. Ze willen roken ontmoedigen om zo gezondheidsschade door (mee-)roken te verminderen en maatschappelijke kosten van roken te beperken.

Nominatie Rookvrije Generatie Award

Tot 13 maart 2019 kan iedereen stemmen op Amstelveen voor de Rookvrije Generatie Award. De awards worden in april uitgereikt.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.