Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

13 november 2018

200+x+200+handen+vasthouden.jpg

De ontmoetingsmarkt is bedoeld om het zorgaanbod voor mensen met een verslaving die bezig zijn met een hersteltraject beter aan te laten sluiten. Betere samenwerking betekent betere zorg. Er is een groot aanbod in opvang voor (ex-)gebruikers, waarvan velen van ons geen weet hebben of meer van zouden willen weten. Denk aan het aanbod safe-houses, opvang voor naasten van patiënten, opvang voor chronisch gebruikers, opvang voor patiënten met multi-problematiek. Wie kent eigenlijk het complete zorgaanbod van Brijder? En van andere organisaties die betrokken zijn bij het herstel van mensen met een verslavingsprobleem? De ontmoetingsmarkt geeft antwoorden.

Delen van informatie

Informatie staat centraal op deze ontmoetingsmarkt. Informatie voor patiënten en hun naasten, voor studenten, voor werkzoekenden, maar ook voor collega's van andere zorgmerken. Naast de welbekende informatie kraampjes van de zorgaanbieders, zijn ook ervaringsdeskundigen aanwezig die hun kennis en ervaringen rondom herstel graag willen delen. Ook zijn er collega's van het stagebureau en het wervingsbureau aanwezig. Dus voldoende aanknopingspunten en aanleiding om langs te komen.

Waarover vind ik informatie op de ontmoetingsmarkt?

Even heel concreet: op de ontmoetingsmarkt is informatie te vinden over verslaving, codependency, lotgenoten, herstel, behandelprogramma's, aanmeldprocedure, verloop klinische opname, wachtlijst, ketenzorgpartners, samenwerken, stagelopen, ervaringsdeskundigheid, zorg voor naasten, hoop, dagbesteding, re-integratie, herkennen, leren, kennis delen, werken.

Praktische informatie

Kom, vind en verbind op 21 november op de Johan van der Bruggenstraat 1 in Den Haag. De ontmoetingsmarkt is van 14:00 tot 17:00. Heb je nog vragen? Mail dan Els van Eekeren. Natuurlijk is er catering en garderobe. Ook zijn er kinderactiviteiten en speelt er een band.

Veel verschillende organisaties aanwezig

Niet alleen Brijder is aanwezig op de informatiemarkt. Andere deelnemers zijn: st. Anton Constandse, New Life Living, Reakt, Pluk, Limor, Middin, St. Fonteynenburg, Jenny de Rijke (boek 'Herstel'), Loïs Bisschop (boek: 'Ik ben Loïs en in drink niet meer'), St. Naasten in herstel, LEF magazine, Samen sterk zonder stigma, Amazone (hippie verkoop), Parnassia zingeving, Vrienden van de Parnassia Groep, Kitty Janssens (naamsgebonden kinderboeken), Hananne en Samira (Henna en hapjes), Tweedehands kleding, Anonieme alcoholisten, Poolse poli, Activiteiten begeleiding, Domus Nostra, cliëntenraad, ervaringsdeskundigheid, Kliniek Emiliehoeve, Kliniek Brijder Den Haag, Poolse poli, Triora, Parnassia stagebureau, St. Mee, Centrum voor seksuele gezondheid GGD Den Haag, St. Naast, Woodstock, Micasa, Mistral, Parnassia diëtetiek, De Herstel Academie, Indigo Preventie, St. Mooi, Jeugd interventie team (JIT), welzijn en zorg, Kliniek Ouder en Kind, Re-entry en Mindfulness Based Relapse Prevention (MBRP).

Dus veel kennis en informatie aanwezig. Dé kans om meer te weten te komen herstel na verslaving.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.