Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

27 november 2017

200+x+200+EMCDDA+prijs+uitreiking+prijs+Peter+Blanken.jpg
Publicatie in wetenschappelijk magazine The Lancet over dexamfetamine bij cocaïneverslaving wint prijs als het beste onderzoek. Het Europees agentschap voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) maakte dit bekend tijdens een congres in Lissabon.

De EMCDDA is een agentschap van de Europese Unie dat informatie over drugs en drugsverslaving in Europa verzamelt en verspreidt. Vanuit de EMCDDA wordt jaarlijks een onderscheiding uitgereikt aan de auteurs van publicaties die kwalitatief het beste onderzoek bevatten. Dit jaar waren er vier categorieën waarin een prijs te winnen viel en werden er bijna 50 artikelen genomineerd.

In de categorie 'Demand reduction interventions' werd het artikel van onder andere Mascha Nuijten, Peter Blanken en Vincent Hendriks van PARC uitgeroepen als prijswinnaar.  De onderscheiding bestond uit een bokaal en een ingelijst certificaat.

Voluit heet het in The Lancet gepubliceerde artikel "Sustained-release dexamfetamine in the treatment of chronic cocaine-dependent patients on heroin-assisted treatment: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial (2016)". Al eerder reikte Psyfar, kenniscentrum over psychofarmacologie, de tweejaarlijkse dr. Peter Moleman Penning  uit voor dezelfde publicatie. Deze penning is een onderscheiding voor de beste nationale of internationale publicatie op het gebied van psychofarmacologie.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.