Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

24 maart 2018

Kind+van+verslaafde+ouder.jpg

Regelmatig starten in Noord Kennemerland, West Friesland en in de Kop van Noord Holland  ondersteuningsgroepen voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP/KVO). Sinds kort zijn deze groepen ook te volgen in Leiden en Gouda.

De groep bestaan uit 8 bijeenkomsten op doordeweekse dagen na school voor de kinderen/jongeren.

Als vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft, of een psychisch probleem, dan worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Met een ander hierover praten is voor de meeste kinderen moeilijk. Ze denken vaak dat zij de enige zijn in een dergelijke situatie en schamen zich vaak. Uit onderzoek is echter gebleken dat praten helpt.

Elke bijeenkomst staat een bepaald thema centraal. In deze groepen ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn met een ouder(s) met psychische en/of verslavingsproblemen en kunnen ze steun vinden bij elkaar. Naast praten met elkaar worden de bijeenkomsten ingevuld met leuke activiteiten.

Samenwerking GGZ Rivierduinen

Sinds kort bieden we ook  KOPP/KVO groepen aan in Leiden en Gouda. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Brijder en GGZ Rivierduinen kinderen en jongeren ( K&J).

Informatie en aanmelding Noord Kennemerland, West Friesland en Kop van Noord Holland:
Secretariaat Brijder Jeugd & Preventie
088-3582260
Preventie@brijder.nl

Informatie en aanmelden Leiden en Gouda:
Preventie GGZ Rivierduinen K&J
preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.