Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

13 september 2022

200+x+200+nieuws+five+days+inside.png
Voor het programma Five Days Inside loopt presentatrice Geraldine Kemper 5 dagen mee in de Verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek (VPP) van Brijder in Den Haag. Ook maakt Geraldine een uitstapje naar de afdeling Ouder en Kind. Het resultaat: een uniek kijkje in een verslavingskliniek met bijzondere en openhartige verhalen van cliënten en collega's, die allemaal werken aan één doel: een stabiel leven zonder drugs of alcohol. ‘Ik wil met mijn verhaal taboes doorbreken en laten zien wat VPP mij heeft gebracht’, vertelt Angela. Bekijk nu op Videoland of 21 september om 20.30 uur op RTL5! 

Logeren in de VPP-kliniek 

Tijdens een klinische opname van gemiddeld 6 maanden in de VPP gaan cliënten aan de slag met hun verslaving. Ze leren daarnaast ook om op een andere manier om te gaan met emoties en daardoor minder impulsief te zijn en minder schadelijk gedrag te vertonen. In de aflevering van Five Days Inside is Geraldine aanwezig bij de vaardigheidstraining Dialectische Gedragstherapie. Ze gaat in gesprek met Saya die werkt aan haar trauma’s, het omgaan met emoties en het aanleren van nieuw gedrag. Hierdoor lukt het Saia steeds beter een waardevol leven op te bouwen. Ook Angela vertelt over het effect van haar verslaving en persoonlijkheidsproblemen op haar omgeving. 

‘Ik kan beter mijn emoties benoemen en ermee omgaan, waardoor ik bewustere keuzes maak in plaats van mezelf te verdoven.’
- Angela

Meer over VPP

Interview met Angela

Wij spraken Angela uitgebreid over haar deelname aan het programma, wat ze allemaal heeft geleerd in de VPP en hoe het nu met haar gaat. Houd onze social media-kanalen: Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn in de gaten voor het interview.

Kliniek Ouder en kind

Tijdens de uitzending bezoekt Geraldine ook de afdeling Ouder en Kind. Op deze afdeling verblijven ouder met een verslaving en persoonlijkheidsproblematiek samen met hun kind. Geraldine spreekt in de uitzending met Shannon, die op dat moment drie maanden verblijft op de afdeling Ouder en Kind. Ze vertelt over hoe zij heeft geleerd om te gaan met haar emoties en een band op te bouwen met haar baby. 

Meer over Ouder & Kind

Trots op onze aanpak

De uitzending geeft een uniek kijkje in ons werk in de verslavingszorg. We zijn trots op hoe de VPP en de afdeling Ouder en Kind in beeld is gebracht. En op hoe onze collega's zich inzetten om onze cliënten te begeleiden, die elke dag hard aan zichzelf werken om een stabiel leven op te bouwen voor hunzelf en hun gezin. 

‘Ik ben ontzettend trots op wat we met elkaar hebben neergezet en hoop dat we met deze uitzending andere hulpverleners kunnen inspireren met onze aanpak'
- Sara Brouwer, klinisch psycholoog en manager zorg 

Bekijk de uitzending

Five Days Inside wordt op 21 september om 20.30 uur op RTL5 uitgezonden. De aflevering is nu al te bekijken via Videoland! Bekijk hieronder alvast de promo! 

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.