Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

01 december 2017

200x200-online-app-zelfhulp-brijder.jpg

Rehabilitatie ‘92 en Brijder Verslavingszorg hebben in een unieke samenwerking een online module ontwikkeld. Deze is bedoeld voor cliënten die belemmeringen ervaren door middelengebruik en gokken in combinatie met een veranderwens op het gebied van zinvol werk, studie en andere bezigheden.

Vorige week was de feestelijke livegang van de module en kregen de eerste IRB experts van Brijder Verslavingszorg, REAKT en Lucertis een introductie IRB online.

Eerste ervaringen zijn positief

De eerste ervaringen leren dat zowel de cliënt als de IRB expert het leuk vinden om met de online module te werken. De module is handig opgebouwd en heeft  eenvoudige werkbladen die de cliënt zelfstandig kan maken.

De opdrachten zijn online en indien gewenst vindt er online coaching plaats door een expert op het gebied van IRB. De online contacten kunnen ook worden afgewisseld met live contacten.

IRB en online gaat goed samen

Als je de kenmerken van een IRB experts vergelijkt met de competenties van de online hulpverlener, dan komen deze opvallend genoeg overeen. IRB experts zijn bij uitstek geschikt om online hulp te verlenen, omdat zij met deze methodiek al invulling geven aan veranderende regie en transparantie in de behandeling. De methodiek en het online aanbieden sluiten dus mooi op elkaar aan.

Ik wil meer informatie over de online module

 

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.