Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

18 juli 2019

regulier_ondertekening.jpg

Studenten in Delft gaan de komende vier jaar leren hoe zij bewuster met alcohol kunnen omgaan. Brijder Verslavingszorg, Delftse studentenverenigingen, de TU Delft en de Polikliniek Jeugd en Alcohol van het Reinier de Graag ziekenhuis hebben daartoe een samenwerking ondertekend. Ook de handtekening van burgemeester Marja van Bijsterveldt staat onder het akkoord.

Joke van der Wel, preventiemedewerker bij Brijder, heeft afgelopen januari een workshop ‘bewustwording’ gegeven aan de Delftse studentenverenigingen. Deze werd goed ontvangen door de studenten. Van der Wel is elke twee weken aanwezig op de TU Delft en praat daar met studenten over al dan niet problematisch alcohol- of middelengebruik, internetverslaving of game- en gokverslaving.

“Iedereen is enthousiast over de samenwerking: van gemeente en Rode Kruis tot de studenten in Delft,” zegt Daphne de Wit, woordvoerster van het Reinier de Graaf ziekenhuis in het AD. “Alcohol is al heel lang onderdeel van de studentencultuur, het probleem is niet na een jaar opgelost. Maar we zijn wel op de goede weg, omdat iedereen doordrongen is van het belang.”

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.