Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

16 september 2021

regulier-ouder-dochter.png

Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder! vindt plaats in den Helder en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn op donderdag 7 oktober, 14, 21 en 28 oktober 2021 daarna is er nog een terugkombijeenkomst en wel op 25 november 2021.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:

  • Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Meer informatie

Groepsgrootte: 8 deelnemers
Opzet: 5 avonden van 18.45 – 20.45 uur
Data: donderdag 7, 14, 21 en 28 oktober en 25 november 2021
Aanmelden: 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl
Locatie: De cursus vindt online plaats of op locatie.

Meer informatie over de cursus: data en plaatsen, vindt je op: www.brijderjeugd.nl

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.