Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

17 oktober 2019

regulier-transitie+jeugd.png

Brijder Jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De cursus genaamd ‘Help, mijn kind kan niet zonder! vindt plaats in Den Helder en duurt vijf avonden. De bijeenkomsten zijn op donderdag 31 oktober en 14, 21 en 28 november 2019. De terugkombijeenkomst vindt plaats op 19 december.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.


Praktisch

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Meer informatie over de cursus: data en plaatsen, vindt u op www.brijderjeugd.nl

Doelen

- Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
- Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
- Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.
 

Verdere informatie

Groepsgrootte: 12 deelnemers

Cursusdata: donderdag 31 oktober, 14, 21 en 28 november en 19 december 2019 van 18.45 tot 20.45 uur

Locatie: Drs. F. Bijlweg 55, 1784 MC Den Helder

Aanmelden: 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Meer informatie over de cursus: data en plaatsen, vindt je op www.brijderjeugd.nl