Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

18 december 2019

regulier-congress+55+plus.png

Dit congres over verslaving bij ouderen richt zich op stoornissen in zowel het gebruik van alcohol als het gebruik van andere middelen, zoals nicotine en opiaten. Het congres zal bestaan uit plenaire lezingen en workshops.

In de plenaire lezingen zal o.a. het perspectief van de oudere gebruiker centraal staan; welke positieve en negatieve ervaringen beschrijven oudere gebruikers zelf? In een grote variatie aan praktische workshops komt o.a. preventie van problematisch alcoholgebruik aan de orde, evenals neuropsychologische diagnostiek en behandeling. Wat zijn de ervaringen van een woonvorm voor oudere, langdurig verslaafden? Hoe betrek je naasten bij de behandeling?

Al met al een boeiend en veelzijdig programma over de actuele problematiek. Na afloop gaat u naar huis met nieuwe kennis waarmee u, samen met uw patiënten, aan een gezondere toekomst kunt werken.

Voor wie

Inschrijving staat open voor verslavingsartsen, psychiaters, klinisch psychologen en verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, psychologen, behandelmedewerkers, cognitief gedragstherapeuten, ervaringsdeskundigen, huisartsen en andere belangstellenden.

Wanneer en waar?

Datum: 13 maart 2020, van 9.00 - 17.00 uur
Locatie: ReeHorst | Bennekomseweg 24 | 6717 LM | Ede

Kosten en aanmeldenDeelname bedraagt €198,- per persoon. Vooraf aanmelden en betalen is noodzakelijk.

Ik meld mij aan

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij Bureau Cluster I, NVvP, VVGN, RSV, V&VN, FGzPt en het Registerplein.

Dit congres wordt georganiseerd door Parnassia Groep in samenwerking met Brijder en de Parnassia Groep Academie/Specialismegroepen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Monique van Rooij via congres55@brijder.nl