Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

22 juli 2019

regulier_testservice+drugs.jpg

De concentratie MDMA in xtc is in 2018 verder gestegen. Dat blijkt uit het jaarbericht van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS. In 2014 bevatte 3 procent van de aangeleverde samples meer dan 200 milligram MDMA, in 2018 is dat gestegen naar 17 procent. De sterkste pil bevatte 296 milligram MDMA. Hoe hoger de dosering MDMA, hoe groter de risico’s en kans op incidenten en langere na-effecten.

Het DIMS is een landelijk netwerk van 31 testlocaties, in samenwerking met de Instellingen voor Verslavingszorg. Ook Brijder Verslavingszorg is hierbij aangesloten. Doel is inzicht krijgen in de markt van illegale drugs en signaleren en waarschuwen voor gezondheidsrisico’s.

Drugs testen

Gebruik je drugs, zoals bijvoorbeeld XTC of speed? Laat je drugs testen bij een testservice. Dan weet je welke stoffen er in het middel zitten en wat de sterkte is. Brijder heeft op verschillende locaties in Noord-Holland en Zuid-Holland een testservice. Voor een overzicht van testservices en inleverpunten van Brijder kijk je op www.drugsinfoteam.nl.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.