Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

18 april 2019

regulier+-+eerste+clinic+Storks+reakt+brijder.jpg

Afgelopen dinsdag mochten vier cliënten van Brijder een eerste honkbalclinic volgen bij honkbalvereniging Storks in Kijkduin (Den Haag). Deze clinic komt voort uit een samenwerking tussen Reakt en Storks, waarin zij willen laten zien wat er met sport mogelijk is.

Begeleidster en verpleegkundige Renske Boosman: “Leren sporten is voor onze cliënten belangrijk, omdat ze ongezond gedrag hebben en roofbouw op hun lichaam plegen. Niet alleen door de verslaving, maar vaak ook slecht eten". De clinic lijkt aan te slaan; de vier hebben het zichtbaar naar hun zin “Dit is echt gaaf, ik hoop dat we nog een keer terugkomen", gaven zij aan.

De eerste werd door speler Kevin Nieveld gegeven. "Voor deze jongens, die een heel andere achtergrond dan ik hebben, is dit een kans om een nieuwe sport te ontdekken. En gezien de grote glimlach bevalt die sport hun wel." Storks geeft dit seizoen nog drie keer een clinic, maar dan voor Reakt, dat als onderdeel van Parnassia Groep herstelgerichte activiteiten voor haar cliënten verzorgt.

Lees het hele artikel in de Posthoorn.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.