Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

03 november 2021

regulier-ballon-lachgas.png

De twee titels in de artikelen van Den Haag Centraal winden er geen doekjes om; “Haagse zorgverleners zeer bezorgd - Lachgas: explosie aan ernstige klachten, tot dwarslaesie aan toe” en  “Lachgas is niet om te lachen”. En Brijder Jeugd maakt zich grote zorgen. De toestroom van lachgasgebruikers is zo groot dat er een gespecialiseerd team hiervoor is opgericht en die draaien overuren. Onze collega, Gwen van Rooij, verpleegkundig specialist binnen dit speciale lachgasteam, vertelt in het artikel over haar ervaringen en de grote gevaren die aan het gebruik van lachgas hangen. Ook vertelt ze over het belang om de hele familie mee te nemen in de behandeling, vooral om het gevaar van deze drug toe te lichten en het onterecht onschuldige imago te ontkrachten. Ook neurologen uit diverse ziekenhuizen geven aan zich zorgen te maken over het gebruik van lachgas.

In het tweede artikel (opiniestuk) beaamt onze collega, Marianne Post (psychiater bij Brijder Jeugd), het verhaal van Gwen en de ziekenhuizen. Tevens neemt zij ons mee in hoe het kabinet worstelt met het doorvoeren van een verbod op lachgas.

Het gespecialiseerde lachgasteam van Brijder Jeugd bestaat uit één verpleegkundig specialist, twee psychiaters, een psychiater in opleiding, drie coördinerende behandelaren en een systeemtherapeut.

Het team is bereikbaar via jeugdzh@brijder.nl en/of het speciale telefonische lachgasspreekuur op vrijdagmiddag van 14.00-15.00 uur via 088 358 35 60.
 
Het gespecialiseerde lachgasteam is er voor jongeren tot 23 jaar en hun familie en naasten. Je kunt contact met ze opnemen als je al bij Brijder in behandeling bent, in behandeling wilt komen en/of als je informatie nodig hebt over (het gebruik van) lachgas.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.