Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

25 oktober 2018

200x200-dochter-vader-brijder.png

Brijder Web is dinsdag 23 oktober op de derde plaats geeindigd voor de Herstelaward 2018, die door Verslavingskunde Nederland werd uitgereikt.

Ervaringscoach Meta van Bork en verpleegkundig specialist Wilma van Muijen hielden een pitch. Zij maakten in 3 minuten duidelijk hoe Brijder Web herstelgericht werken vorm geeft. "Het belangrijkste is dat we onze werkwijze hebben kunnen delen met een groot publiek. Wij hebben kunnen vertellen dat (ook in de verslavingszorg) de cliënt eigenaar kan zijn van zijn behandelproces, wat leidt tot hoopvolle resultaten. De ervaringscoach speelt hier een belangrijke rol in. We droegen rode shirts met 'LEF MOE(D)T' als opschrift om het publiek uit te nodigen de dialoog met ons aan te gaan. In gesprekken werd duidelijk dat collega's uit het publiek het soms niet kunnen geloven dat onze werkwijze mogelijk is. Voor sommige mensen bleek het zelfs moeilijk om buiten bestaande kaders te denken. De derde prijs betekent voor ons een belangrijke erkenning dat we op de goede weg zijn."

Regie hebben


Brijder Web maakt de cliënt eigenaar van zijn eigen behandelproces. De behandeling is aangepast aan wat de cliënt op dit moment in zijn leven nodig heeft en sluit aan op zijn voorkeuren. Wil hij liever eerst door een leeftijdsgenoot worden geholpen? Wil hij graag dat Brijder bij hem thuis komt? Het team, dat voor een groot deel bestaat uit ervaringsdeskundigen, is flexibel en durft zich buiten de gebaande structuren van de organisatie te begeven om te doen wat nodig is. Dit leidt tot betere behandelresultaten.

Hoopvolle eerste resultaten.


Brijder Web, een proeftuin voor herstelgericht werken in de verslavingszorg, laat met deze andere aanpak hoopvolle resultaten zien. Het eerste telefonische contact is doorgaans met een ervaringscoach. Deze hebben allen aan de andere kant van de lijn gezeten en weten hoe moeilijk het eerste contact kan zijn. Zij bemoedigen, verlagen de drempel en zoeken naar persoonlijke voorkeuren.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.