Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

08 oktober 2018

Brijder Web is genomineerd voor de Herstel Award van Verslavingskunde Nederland. Of Brijder heeft gewonnen wordt bekend gemaakt op de Landelijke Dag Verslavingskunde op dinsdag 16 oktober in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

 

De Herstel Award is een prijs voor projecten, activiteiten en initiatieven die in de brede zin van het woord bijdragen aan het herstel van cliënten die met verslavingsproblematiek kampen.

Regie hebben


Brijder Web maakt de cliënt eigenaar van zijn eigen behandelproces. De behandeling is aangepast aan wat de cliënt op dit moment in zijn leven nodig heeft en sluit aan op zijn voorkeuren. Wil hij liever eerst door een leeftijdsgenoot worden geholpen? Wil hij graag dat Brijder bij hem thuis komt? Het team, dat voor een groot deel bestaat uit ervaringsdeskundigen, is flexibel en durft zich buiten de gebaande structuren van de organisatie te begeven om te doen wat nodig is. Dit leidt tot betere behandelresultaten.

Hoopvolle eerste resultaten.


Brijder Web, een proeftuin voor herstelgericht werken in de verslavingszorg, laat met deze andere aanpak hoopvolle resultaten zien. Het eerste telefonische contact is doorgaans met een ervaringscoach. Deze hebben allen aan de andere kant van de lijn gezeten en weten hoe moeilijk het eerste contact kan zijn. Zij bemoedigen, verlagen de drempel en zoeken naar persoonlijke voorkeuren.