Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

15 november 2019

bier+op+festivals+en+feesten.jpg
Onder de naam ‘Kijk niet weg’ organiseert de gemeente Koggenland drie bijeenkomsten over drank- en drugsgebruik onder jongeren. De bijeenkomsten bieden ouders handvatten om met hun kinderen in gesprek te gaan over drank en drugs. Brijder Verslavingszorg en de stichting Moedige Moeders zijn aanwezig om kennis en advies te delen.

Recente onderzoekscijfers in Koggenland liegen er niet om: De gemiddelde startleeftijd voor het drinken van alcohol is in Koggenland 15,2 jaar. Van de minderjarigen is 61 procent een binge-drinker, waarbij minstens vijf glazen alcohol wordt gedronken. Bij de 18-plussers is dit nog vijftien procent meer.

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat ouders invloed hebben op het alcoholgebruik van hun kind. De meerderheid (65 procent) van de ouders/verzorgers vindt het echter goed dat een minderjarig kind alcohol drinkt. Ook het drugsgebruik onder jongvolwassenen neemt toe. Reden genoeg voor de gemeente Koggenland om een bijeenkomst voor ouders te organiseren over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Een preventiedeskundige van Brijder Jeugd vertelt over populaire drugs onder jongeren, de risico’s ervan en hoe een ouder drugsgebruik kan herkennen. Tot slot lichten zij toe hoe ouders middelengebruik bespreekbaar kunnen maken met hun kinderen.

Data en locaties

U kunt de bijeenkomst ‘Kijk niet weg’ bijwonen op:

· 19 november om 19:30 uur in Villa Groet, Het Hoog 1 in Avenhorn
· 26 november om 19:30 uur in Stichting de Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam

Meer informatie

Laat u weten wanneer u komt? Opgeven kan via receptie@koggenland.nl.
Voor meer informatie neemt u contact op met Desirée van Kampen, via veiligheid@koggenland.nl.
 

Lees hier het hele artikel.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.