Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

09 november 2018

200+x+200+plien.jpg

Na twintig jaar werken in de verslaafdenzorg maakt ze haar debuut in het theater. In de voorstelling Thuislozen vertelt hulpverlener Plien Kok van Brijder Verslavingszorg samen met acteurs de verhalen van de straat. Oneworld.nl schreef een reportage over de voorstelling en interviewde haar.

Kok is hulpverlener bij Brijder Verslavingszorg, een zorginstelling die verslavingen behandelt en helpt met bijkomende problemen. Ze werkt daar al meer dan twintig jaar en heeft dagelijks te maken met verslaafden en thuislozen.

“De voorstelling maakte veel indruk op me. Mijn partner vroeg hoe dat kon, want in mijn werk zijn die verhalen toch dagelijkse praktijk. Maar het is verschrikkelijk knap hoe deze acteurs die laten zien, ik kon op ieder karakter een naam plakken van iemand die ik ken. Wat ik ook goed vond is dat de voorstelling zo lang is, onder je huid gaat zitten en zelfs bijna gaat irriteren. Dat je het allemaal zo zwaar en vervelend gaat vinden, maar dat is precies de werkelijkheid. Thuislozen laat de uitzichtloosheid en machteloosheid zien van deze groep, dat moet de samenleving en de hulpverlening beter beseffen.”

Volledig artikel

Benieuwd naar het volledige artikel? Dat is de vinden op Oneworld.nl.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.