Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

01 november 2018

200+x+200+plien.jpg

Plien Kok, behandelaar bij Brijder Verslavingszorg, is zondag 4 november in Alkmaar te zien in de theatervoorstelling Thuislozen, de nieuwe productie van regisseur Thibaud Delpeut in samenwerking met Adelheid Roosen (Adelheid&Zina).

De voorstelling gaat over dak- en thuislozen en andere ‘ontheemden’ in de samenleving. In elke stad waar Thuislozen wordt gespeeld krijgen twee lokale hulpverleners, stadsgenoten of vrijwilligers een rol in het stuk.

In Thuislozen is te zien dat gewone mensen op straat belanden. Van een opgebrande directeur tot een op drift geraakte kunstenares en een verslaafde jongere: gewone mensen met pijnlijke verhalen, op zoek naar een thuis. Plien Kok werkt bij Brijder met verslaafden en herkent de verhalen uit de praktijk: “Iedereen heeft een veilige plek nodig. Op straat leven is een aanslag op je hart.” Zondag wordt haar verhaal verweven in het theaterstuk en op het toneel gebracht naast de verhalen van de 14 acteurs. Ook maatschappelijke organisaties als Fier, Federatie Opvang, Leger des Heils, Humanitas en Limor zijn betrokken bij het project.

Tickets

Tickets voor de voorstelling in theater De Vest in Alkmaar zijn hier verkrijgbaar.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.