Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

24 december 2021

man+buiten+in+gesprek+200x200.jpg
"Ik ben zo dankbaar! Het is traumatisch om te worden opgenomen, vooral de stap ernaar toe. Je wordt hier echt gezien als mens. Veel warmte, liefde, ruimte voor een gesprek en een lach. Alles wat je nodig hebt om back on track te komen." Dit was de reactie van een cliënt die bij ons in behandeling was. Hij verbleef in een van onze klinieken.

Als specialist in verslavingszorg richten we ons op het voorkomen en behandelen van verslaving. Dat gebeurt via e-health, individuele - en groepsgesprekken. Soms is er meer hulp en begeleiding nodig. Dan volgt iemand een dagbehandeling en soms wordt iemand opgenomen in een van onze klinieken in Alkmaar, Den Haag of Hoofddorp. 

Wat vinden de cliënten van deze klinieken en van hun behandeling aldaar? Dat hebben we onderzocht. In het algemeen zijn ze zeer tevreden. (zie grafiek onderaan) En ook heel fijn, ze gaven ons ook feedback wat beter kan. Daar gaan we mee aan de slag.

Cliënten zijn tevreden over hun verblijf in de kliniek, hun behandeling en ander aanbod. We zien ook dat dit in de ene kliniek beter beoordeeld wordt dan in de andere kliniek. Dus wij kunnen onderling van elkaar leren en verbeteren. De gastvrijheid, erg belangrijk als je voor langere tijd in een kliniek moet verblijven, wordt in alle klinieken als zeer positief ervaren.
 

Een paar andere verbeterpunten die de cliënten ons meegaven in het onderzoek.
•    Aandacht voor voeding, hoe kan dit verbeterd worden
•    Meer betrokkenheid van cliënt bij besluitvorming
•    Medewerkers mogen meer fysiek aanwezig zijn op de groepen
Met deze en andere aandachtspunten gaan de klinieken mee aan de slag. Een volgend onderzoek moet verbetering daarin laten zien. 

 

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.