15 december 2022

Jonge Sla competitie: innovatie in de (verslavings)zorg

Binnen Brijder zijn we constant op zoek naar ideeën om onze (verslavings)zorg beter te maken, de samenwerking een boost te geven of technologie in te zetten als innovatie voor de zorg. Daarom organiseerden we in oktober de Jonge Sla competitie. Benieuwd wie er gewonnen heeft? Lees snel verder!

Uit de vele inzendingen kwam een duidelijke winnaar. De laagdrempelige ontmoetingsplaats De Post van Reakt ging er met de winst vandoor. Dit is een ontmoetingsplek in Den Haag Moerwijk waar alle wijkbewoners welkom zijn om te praten over problemen of mee te doen aan activiteiten. Elke vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur is De Post speciaal open voor jongeren. Een herstelcoach, voedings- en bewegingscoach en een sport- en gezonde leefstijl coach zijn aanwezig om met jongeren die daar behoefte aan hebben op weg te helpen. Jongeren komen bij de Post met allerlei vragen. Bijvoorbeeld over financiële zaken, maar ook over verslaving of medicatie. Bij de Post kunnen jongeren deze worstelingen delen met ervaringsdeskundigen en coaches. 

De Post werd begin 2022 opgericht en vanuit onze Brijder kliniek Mistral wordt hier vanaf het begin al gebruik van gemaakt. De jury was unaniem enthousiast en hoopt ook dat vanuit meerdere kanten gebruik gemaakt zal worden van dit mooie aanbod in de wijk. 

Peventie en voorlichting

Hulp voor familie en naasten