Oudercursus

De cursus duurt vijf avonden en is voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Na de cursusavonden wordt nog een terugkombijeenkomst gepland.

Machteloosheid

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

Componence Asset List

06 jul Help mijn kind kan niet zonder
Live of online , 5 avonden van 2 uur
Voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen... Lees verder

Beschrijving oudercursus help mijn kind kan niet zonder

Help, mijn kind kan niet zonder!

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen.

De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen

  • Verbeteren van de communicatie binnen het gezin.
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Download hier de folder

Wil je een webinar terugkijken?

Brijder Jeugd organiseert ook webinars. Heeft u een webinar gemist en wilt u die terugkijken?

Webinars terugkijken