Door mijn familievertrouwenspersoon hervond ik mijn kracht

Kind+van+verslaafde+ouder.jpg
"Worstelend door een doolhof aan instanties raakte ik vele malen in paniek en verstrikt in onduidelijke verwachtingspatronen. Hoe in hemelsnaam kon ik mijn kinderen en mijzelf beschermen tegen een verslaafde echtgenoot als ik hulp moest vragen aan zichzelf verplaatsende muren en rondrennende kastjes?! Uitgeput en zeer gefrustreerd begon ik de moed te verliezen bij een oneindigheid aan doodlopende gangen.

Zware rugzak

Toch vond ik mijn uitgang met behulp van navigatie kanjer Lieke van der Star van LSFVP. Zij gaf mij inzicht, erkenning en een plattegrond van het doolhof waarin ik vastzat. Ik hervond mijn kracht en liet de wanhoop en twijfel los. Eindelijk kon ik mijn weg vervolgen. Weliswaar nog altijd met een zware rugzak op, maar nu bepakt vol goede moed en vertrouwen. En vooral met mijn focus en richtingsgevoel terug.

Hulp vragen aan instanties is na verloop van tijd een zeer angstige ervaring. Telkens weer je verhaal moeten vertellen, alle emoties die daarbij komen kijken, de schaamte, angst en vernederingen die je weer opnieuw moet voelen. En de constante twijfel... Wie gelooft mijn verhaal nog? Wie kan ik nog vertrouwen? Begrijpen ze wel wat ik probeer te vertellen?

Waar kun je om hulp vragen voor jouw kinderen, voor jezelf, als je niet volgens de wet gescheiden bent en je verslaafde echtgenoot alles ontkent wat je vertelt en op elk vlak weigert mee te werken? Als hij overkomt als een sociale, vriendelijke man. Naar de buitenwereld een leuke, betrokken papa lijkt voor zijn dochters. Als je merkt dat je steeds meer geïsoleerd begint te raken....

Mijn verhaal

Dit is mijn verhaal. Ik ben een moeder van twee prachtige dochters van vier en acht jaar oud. Ik heb tien jaar samengeleefd met een verslaafde man, die 25 jaar lang zijn verslavingen heeft weten te verbloemen voor zijn omgeving. Hoe? Door twijfel en angst te zaaien op een voedingsbodem van manipulaties en leugens. Maar ook door gewoon te nemen waarvan hij vond dat hij daar recht op had. De tijd kan ik niet terugdraaien, mijn ervaringen delen kan ik wel. Ik weet nu dat je het zelfstandig, zonder hulp van buitenaf, niet redt om los te breken als je tegelijk de zorg draagt voor kinderen en hun welzijn bovenaan plaatst.

Familievertrouwenspersoon

Ben je verdwaald of zelfs verstrikt geraakt in een doolhof aan hulpverlenende instanties? Neem dan contact op met de familievertrouwenspersoon van Brijder of bezoek de website van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Zij zijn er ook voor jou om je te helpen je de weg terug te vinden!" 

Hartelijke groet,
Maaike Westerveld