Wilt u stoppen met het gebruiken van GHB? Brijder biedt deskundige hulp.

Behandeling GHB verslaving

De behandeling begint altijd met afkicken. Uw lichaam ontwent van GHB. Ontgiften kan zowel thuis als in een kliniek.

Thuis stoppen met GHB

Is er sprake van geen of een milde lichamelijke afhankelijkheid? Dan kunt u thuis afbouwen met GHB. Maar hiervan zijn we geen voorstander. Ontwennen van GHB is niet zonder gevaren. GHB afbouwen thuis is ook vaak moeilijk. U bent sneller geneigd om meer te nemen als het niet goed met u gaat. Als u toch voor afkicken thuis kiest, kunnen wij u hierbij adviseren. Soms schrijven wij u ook medicatie voor.

Opname in GHB kliniek - Ontgiften

Zowel in Hoofddorp als in Den Haag heeft Brijder een GHB kliniek waar u kunt ontgiften. Wij nemen u 10 tot 17 dagen op. We laten u afkicken met GHB. Wij begeleiden u zeer intensief: 24 uur per dag en soms met camerabewaking.

Afkicken GHB verslaving

Als u GHB verslaafd bent krijgt u klachten bij het stoppen met GHB. Ineens stoppen kan erg gevaarlijk zijn. De afkickverschijnselen kunnen zeer heftig zijn als u ineens gaat stoppen. Stop daarom altijd onder begeleiding van professionele medische hulp.

Behandeling GHB

Na het ontgiften van GHB volgt altijd een behandeling. Van invloed op de behandeling zijn:

  • de ernst van uw verslaving
  • de aanwezigheid van andere (psychiatrische) ziekten
  • uw persoonlijke situatie (woning, werk, gezin)

De behandeling varieert van een aantal gesprekken tot opname in een kliniek. Uw persoonlijk begeleider vertelt u hier meer over en samen besluit u aan de hand van uw wensen en mogelijkheden welke behandelvorm u kiest.

Wij  bespreken met u welke behandeling GHB verslaving u wilt volgen.
Meld u aan voor een gesprek.

GHB en jongeren

Verslaving aan GHB komt ook voor bij jongeren. Jongeren tot 23 jaar kunnen met hun GHB problematiek terecht bij Brijder Jeugd.