Pagina kop - dossiers met online

Behandeling GHB verslaving

GHB+verslaving.jpg

Lukt het niet te stoppen met GHB? U bent niet de enige. Als u dagelijks GHB gebruikt is ineens stoppen gevaarlijk. Het afkicken van GHB en de ontwenningsverschijnselen zijn niet zonder risico. Wij adviseren u dringend om onder medische begeleiding te stoppen.

Afkicken GHB verslaving

De behandeling begint altijd met afkicken. Uw lichaam ontwent van GHB. Ontgiften kan thuis of in een kliniek, maar liever behandelen we u in een kliniek. Als u GHB verslaafd bent krijgt u klachten bij het stoppen met GHB. Ineens stoppen kan erg gevaarlijk zijn. Afkicken van een GHB verslaving kan zeer heftig zijn wanneer u ineens gaat stoppen. Stop daarom altijd onder begeleiding van professionele medische hulp.

Afkickverschijnselen GHB

Klachten bij het afkicken van GHB zijn:

 • somberheid
 • nervositeit
 • angstklachten
 • paniekklachten
 • depressieve gevoelens
 • slaapproblemen
 • zweten
 • trillen
 • spierpijn

De afkickverschijnselen bij acuut stoppen met GHB kunnen zeer ernstig zijn

 • epileptisch insult
 • hallucinaties
 • psychose

Kiest u er toch voor om thuis af te kicken dan zullen wij u waar mogelijk ondersteunen.

Thuis stoppen met GHB

Is er sprake van geen of milde ontwenningsverschijnselen GHB? Ervaart u geen grote problemen met de lichamelijke afhankelijkheid? Dan kunt u thuis afbouwen met GHB. Maar hiervan zijn we geen voorstander. Ontwennen van GHB is niet zonder gevaren.

GHB afbouwen thuis is ook vaak moeilijk. U bent sneller geneigd om meer te nemen als het niet goed met u gaat. Als u toch voor afkicken thuis kiest, kunnen wij u hierbij adviseren. Soms schrijven wij u ook medicatie voor.

Keuzehulp behandeling GHB verslaving

Wilt u eerst advies over uw eigen GHB-gebruik of dat van familie of vrienden? Neem dan contact met ons op via een e-consult. Via het e-consult komt u in contact met één van onze ervaringsdeskundigen. Meer informatie over behandelingen die wij bieden? Doe de Keuzehulp: geef antwoord op een aantal stellingen en kies de behandelingen waar u meer over wilt weten.

Opname in GHB kliniek - Ontgiften

Zowel in Hoofddorp als in Den Haag heeft Brijder een GHB kliniek waar u kunt ontgiften. Wij nemen u 10 tot 17 dagen op. We laten u afkicken met GHB.

Wij begeleiden u zeer intensief: 24 uur per dag en soms met camerabewaking.

Meer informatie over afkicken in onze kliniek en over ontwenningsverschijnselen van GHB.

Locaties

Wilt u stoppen met GHB? en zoekt u een kliniek in de buurt waar u onder deskundige begeleiding ? Bekijk dan onze locaties. Brijder heeft meer dan 40 vestigingen in heel Nederland, dus er zit altijd een kliniek bij u in de buurt.

De GHB klinieken in Hoofddorp en Den Haag zijn speciaal ingericht op afkicken van GHB. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Om het afkicken zo soepel mogelijk te laten verlopen, stellen we een goed afbouwschema op. U heeft op deze manier zo min mogelijk last van de afkickverschijnselen.

Hulp bij afkicken GHB

Brijder biedt hulp bij het afkicken van GHB. U bepaalt samen met uw behandelaar hoe u stopt en wanneer. Meld u aan bij Brijder.

Ook kunt u terecht bij ons Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs als u klachten heeft na het gebruik van GHB.

Behandeling GHB

Na het ontgiften van GHB volgt altijd een behandeling. Van invloed op de behandeling zijn:

 • de ernst van uw verslaving
 • de aanwezigheid van andere (psychiatrische) ziekten
 • uw persoonlijke situatie (woning, werk, gezin)

De behandeling varieert van een aantal gesprekken tot opname in een kliniek. Uw persoonlijk begeleider vertelt u hier meer over en samen besluit u aan de hand van uw wensen en mogelijkheden welke behandelvorm u kiest.

Wij  bespreken met u welke behandeling GHB verslaving u wilt volgen.
Meld u aan voor een gesprek.

GHB en jongeren

Verslaving aan GHB komt ook voor bij jongeren. Jongeren tot 23 jaar kunnen met hun GHB problematiek terecht bij Brijder Jeugd.