De behandeling begint altijd met afkicken. Uw lichaam ontwent van GHB. Ontgiften kan zowel thuis als in een kliniek, maar liever behandelen we u in een kliniek. Kiest u er toch voor om thuis af te kicken dan zullen wij u waar mogelijk ondersteunen.

Thuis stoppen met GHB

Is er sprake van geen of een milde lichamelijke afhankelijkheid? Dan kunt u thuis afbouwen met GHB. Maar hiervan zijn we geen voorstander. Ontwennen van GHB is niet zonder gevaren. GHB afbouwen thuis is ook vaak moeilijk. U bent sneller geneigd om meer te nemen als het niet goed met u gaat. Als u toch voor afkicken thuis kiest, kunnen wij u hierbij adviseren. Soms schrijven wij u ook medicatie voor.

E-consult en Keuzehulp

Wilt u eerst advies over uw eigen GHB-gebruik of dat van familie of vrienden? Neem dan contact met ons op via een e-consult. Via het e-consult komt u in contact met één van onze ervaringsdeskundigen. Meer informatie over behandelingen die wij bieden? Doe de Keuzehulp: geef antwoord op een aantal stellingen en kies de behandelingen waar u meer over wilt weten.

Opname in GHB kliniek - Ontgiften

Zowel in Hoofddorp als in Den Haag heeft Brijder een GHB kliniek waar u kunt ontgiften. Wij nemen u 10 tot 17 dagen op. We laten u afkicken met GHB. Wij begeleiden u zeer intensief: 24 uur per dag en soms met camerabewaking. Wilt u graag meer informatie over afkicken in onze klinieken? Download dan de folder.

Locaties

Wilt u afkicken van GHB en zoekt u een kliniek in de buurt? Bekijk dan onze locaties. Brijder heeft meer dan 40 vestigingen in heel Nederland, dus er zit altijd een kliniek bij u in de buurt.

Afkicken GHB verslaving

Als u GHB verslaafd bent krijgt u klachten bij het stoppen met GHB. Ineens stoppen kan erg gevaarlijk zijn. De afkickverschijnselen kunnen zeer heftig zijn als u ineens gaat stoppen. Stop daarom altijd onder begeleiding van professionele medische hulp.

Behandeling GHB

Na het ontgiften van GHB volgt altijd een behandeling. Van invloed op de behandeling zijn:

  • de ernst van uw verslaving
  • de aanwezigheid van andere (psychiatrische) ziekten
  • uw persoonlijke situatie (woning, werk, gezin)

De behandeling varieert van een aantal gesprekken tot opname in een kliniek. Uw persoonlijk begeleider vertelt u hier meer over en samen besluit u aan de hand van uw wensen en mogelijkheden welke behandelvorm u kiest.

Wij  bespreken met u welke behandeling GHB verslaving u wilt volgen.
Meld u aan voor een gesprek.

GHB en jongeren

Verslaving aan GHB komt ook voor bij jongeren. Jongeren tot 23 jaar kunnen met hun GHB problematiek terecht bij Brijder Jeugd.