Pagina kop - dossiers met online

Behandeling GHB verslaving

GHB+verslaving.jpg

Lukt het niet te stoppen met GHB? Je bent niet de enige. Als je dagelijks GHB gebruikt is ineens stoppen gevaarlijk. Het afkicken van GHB en de ontwenningsverschijnselen zijn niet zonder risico. Wij adviseren je dringend om onder medische begeleiding te stoppen.

Afkicken GHB verslaving

De behandeling begint altijd met afkicken. Jouw lichaam ontwent van GHB. Ontgiften kan thuis of in een kliniek, maar liever behandelen we je in een kliniek. Als je GHB verslaafd bent krijg je klachten bij het stoppen met GHB. Afkicken van een GHB verslaving kan zeer heftig zijn wanneer je ineens gaat stoppen. Stop daarom altijd onder begeleiding van professionele medische hulp.

Afkickverschijnselen GHB

Klachten bij het afkicken van GHB zijn:

 • somberheid
 • nervositeit
 • angstklachten
 • paniekklachten
 • depressieve gevoelens
 • slaapproblemen
 • zweten
 • trillen
 • spierpijn

De afkickverschijnselen bij acuut stoppen met GHB kunnen zeer ernstig zijn:

 • epileptisch insult
 • hallucinaties
 • psychose

Kies je er toch voor om thuis af te kicken dan zullen wij je waar mogelijk ondersteunen.

Thuis stoppen met GHB

Is er sprake van geen of milde ontwenningsverschijnselen GHB? Ervaar je geen grote problemen met de lichamelijke afhankelijkheid? Dan kun je thuis afbouwen met GHB. Maar hiervan zijn we geen voorstander. Ontwennen van GHB is niet zonder gevaren.

GHB afbouwen thuis is ook vaak moeilijk. Je bent sneller geneigd om meer te nemen als het niet goed met je gaat. Als je toch voor afkicken thuis kiest, kunnen wij je hierbij adviseren. Soms schrijven wij je ook medicatie voor.

Keuzehulp behandeling GHB verslaving

Wil je eerst advies over jouw eigen GHB-gebruik of dat van familie of vrienden? Neem dan contact met ons op via een e-consult. Via het e-consult kom je in contact met één van onze ervaringsdeskundigen. Meer informatie over behandelingen die wij bieden? Doe de Keuzehulp: geef antwoord op een aantal stellingen en kies de behandelingen waar je meer over wilt weten.

Opname in GHB kliniek - Ontgiften

Zowel in Hoofddorp als in Den Haag heeft Brijder een GHB kliniek waar je kunt ontgiften. Wij nemen je 10 tot 17 dagen op. We laten je afkicken met GHB.

Wij begeleiden je zeer intensief: 24 uur per dag en soms met camerabewaking.

Meer informatie over afkicken in onze kliniek en over ontwenningsverschijnselen van GHB.

Locaties

Wil je stoppen met GHB? En zoek je een kliniek in de buurt waar je onder deskundige begeleiding kunt afkicken? Bekijk dan onze locaties. Brijder heeft meer dan 40 vestigingen in heel Nederland, dus er zit altijd een kliniek bij jou in de buurt.

De GHB klinieken in Hoofddorp en Den Haag zijn speciaal ingericht op afkicken van GHB. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Om het afkicken zo soepel mogelijk te laten verlopen, stellen we een goed afbouwschema op. Je hebt op deze manier zo min mogelijk last van de afkickverschijnselen.

Hulp bij afkicken GHB

Brijder biedt hulp bij het afkicken van GHB. Je bepaalt samen met jouw behandelaar hoe je stopt en wanneer. Meld je aan bij Brijder.

Ook kun je terecht bij ons Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs als je klachten hebt na het gebruik van GHB.

Behandeling GHB

Na het ontgiften van GHB volgt altijd een behandeling. Van invloed op de behandeling zijn:

 • de ernst van jouw verslaving
 • de aanwezigheid van andere (psychiatrische) ziekten
 • jouw persoonlijke situatie (woning, werk, gezin)

De behandeling varieert van een aantal gesprekken tot opname in een kliniek. Jouw persoonlijk begeleider vertelt je hier meer over en samen besluit je aan de hand van jouw wensen en mogelijkheden welke behandelvorm je kiest.

Wij  bespreken met jou welke behandeling GHB verslaving je wilt volgen.
Meld je aan voor een gesprek.

GHB en jongeren

Verslaving aan GHB komt ook voor bij jongeren. Jongeren tot 23 jaar kunnen met hun GHB problematiek terecht bij Brijder Jeugd.