Afkicken wiet

Gamen en opvoeding

Gameverslaving.jpg

Het ene kind houdt van lezen of sport graag, het andere kind beleeft enorm veel plezier aan gamen. Sommige ouders maken zich zorgen en zijn bang dat dit gamegedrag uit de hand loopt of dat hun kind vluchtgedrag vertoont en is verslaafd aan gamen. Gameverslavingen komen steeds vaker voor. Herken op tijd de symptomen.

Gameverslaving bij jongeren

Om te voorkomen dat het gamen steeds weer onderwerp van discussie wordt tussen ouders en kind, is het belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan en zich in elkaar te verdiepen en interesse te tonen. Bij obsessief gamen kan het namelijk zijn dat er nog andere problemen spelen, zoals op school, met vrienden of thuis. Voordat u het weet is uw kind verslaafd aan gamen. Doe hier de gameverslaving test van Brijder.

Filmpjes gameverslavingen

De eerste 3 onderstaande filmpjes laten gamers en niet-gamers uit verschillende perspectieven zien. Het vierde filmpje geeft een voorbeeld hoe u een gesprek met uw kind over gamen zou kunnen hebben. De makers van de filmpjes hopen met deze filmpjes u handvatten aan te reiken om het gesprek over gamen te openen en samen afspraken hierover te maken. Tip: kijk de filmpjes samen met uw kind.

De volgende filmpjes zijn het bekijken waard:

Meer informatie over gameverslaving bij jongeren vindt u ook op: