Afkicken wiet

Behandeling gameverslaving

Gameverslaving.jpg

Wilt u stoppen met gamen of bent u op zoek naar hulp? Brijder biedt een behandeling gameverslaving. De meeste gameverslaafden zijn jonger dan 25 jaar.

Brijder Jeugd heeft veel ervaring met de behandeling van jongeren met een gameverslaving en biedt hulp bij gameverslaving.

Bent u ouder dan 25 jaar? Wilt u afkicken van gamen en zoekt u hulp bij gameverslaving? Een gameverslaving lijkt op elke andere verslaving. Onze behandelingen sluiten ook aan als u gameverslaafd bent. Meestal volstaat een kortdurende behandeling.

Keuzehulp behandeling gameverslaving

Brijder biedt verschillende behandelingen aan om te leren stoppen met gamen. Als u passende hulp zoekt bij problemen door gamen, kunt u met de Keuzehulp Brijder uw eigen behandelmogelijkheden binnen Brijder onderzoeken. U geeft antwoord op stellingen en kiest de behandeling(en) die u het meest aanspreken. De Keuzehulp is gemaakt voor volwassenen. De behandelingen van Brijder Jeugd worden hierin niet meegenomen. Ga naar Keuzehulp

Aanmelden voor behandeling gameverslaving

Meld u aan voor een gesprek. Dan bespreken wij met u welke behandeling gameverslaving u wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult. U kunt hier ook terecht als u zich zorgen maakt over uw partner of familielid.

Ook is er een zelfhulpmodule gameverslaving van Mirro, die specialisten van Brijder hebben ontwikkeld. Deze module zorgt ervoor dat u stilstaat bij uw gamegedrag. Door het maken van oefeningen en het krijgen van tips en uitleg leert u bewuster naar uw gamegedag te kijken. U leert ook hoe u controle houdt. U doorloopt de module zelfstandig (zonder begeleiding van een zorgprofessional) vanachter uw computer, op het moment dat het u het beste uitkomt.

Cognitieve Gedragstherapie bij gameverslaving

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de best onderzochte, meest toegepaste vorm van psychotherapie van dit moment. Het bestaat in de eerste plaats uit het opsporen van negatief gedrag en slechte gewoonten, maar ook van de gedachten en gevoelens die deze in stand houden. Dit gebeurt door het registreren van momenten waarop een probleem zich voordoet. Vervolgens leert u om op zulke momenten iets anders te doen en vooral om u door andere gedachten en gevoelens te laten leiden dan eerst.